tiistai 8. lokakuuta 2013

Naisen kehuminen

Hei hyvännäköset ;) Tässä teille kehumisohjeita!


-     Kehu kohtuudella, ettei yökätä liiasta siirappisuudesta. Kehut myös menettää merkityksensä, jos kehuminen on ylenpalttista.

-     Peruskehut tyyliin "Sulla on tosi kauniit silmät." toimii, mutta kehusta tulee huomattavasti tehokkaampi, jos asetat naisen muiden yläpuolelle kertomalla, että hänellä on kauneimmat silmät, mitkä olet koskaan nähnyt. Joo, tossa on siirappivaara. Mutta toimii vähän harvinaisempana herkkuna. Taas toistan itseeni, me halutaan tuntee olevamme spesiaaleja! Halutaan kuulla, että meillä ei esim. ole yhdet niistä lukemattomista kauniista silmäpareista tässä maailmassa, mitkä mies on nähnyt, vaan ne miehen mielestä kaikista kauneimmat.  

-     Älä kehu seksuaalisviritteisesti naista, jota et vielä kovin hyvin tunne. Sellanen kehuminen toimii tyttöystävään/vaimoon, mutta ei me ekoilla treffeillä haluta esim. persekehuja, jos toivotaan jutusta kehkeytyvän jotain vakampaa. Siinä tullaan reviirille liian nopeesti ja tulee sellanen olo, ettei mies etsi seuraa tositarkotuksella. Tollasia kehuja voi tietysti heittää, jos ei hae kumppania pidemmäksi aikaa. Niiden avulla voi selvittää olisko naisellakin mielessä vaan hetken hupi. Mutta vaaransa noissa on aina!

-     Kehu naisen tekemisiä. Taas sama juttu, kuin ulkonäkökehujen kanssa. "Sä teet tosi hyvää ruokaa." toimii, mutta "Sun tekemät lihapullat on parhaita, mitä oon koskaan syöny." on tehokkaampi.

-     Kehu naisen taitoja, muitakin kuin kokkaustaitoja ;)

-     Älä kehu muiden naisten ulkönäköä naisseuralaisellesi! Joo, me tiedetään, että mies katselee ympärilleen ja huomaa muutkin naiset ja heidän avunsa, mutta eihän me niistä haluta kuulla. Me vertaillaan itseämme toisiin naisiin vähän väliä, vaikka itsetunto olis ihan kunnossa. Se ei siis läheskään aina johdu omista epävarmuuksistamme, me vaan tehdään sitä automaattisesti. Esim. Istut naisen kanssa kahvilla ja viereiseen pöytään tulee isorintainen nainen. Nainenkin huomaa ne rinnat. Molemmat ajattelee "Onpa tolla isot!". Nainen rekisteröi ne, koska ne herättää huomiota suuruudellaan ja automaattisesti vertaa mielessään omiinsa. Se voi olla tosi nopeesti ohimenevä ajatus, mikä ei vaikuta naisen itsetuntoon millään tavalla. Mutta! Asia voi olla toisinkin, jos nainen ei ole sinut oman rintavarustuksensa kanssa. Siinä tapauksessa isorintainen nainen muistuttaa harmituksista omassa vartalossa. Älä kehu katseellasikaan muita naisia. Sitä ei oteta hyvin vastaan KUMMASSAKAAN TAPAUKSESSA. Jos nainen ei ole tyytyväinen omiinsa, tuhot on suuremmat: käytöksesi herättää naisessa epävarmuutta ja hän voi alkaa epäillä olevansa riittämätön sulle. Yksi ylipitkä katsastus voi saada ison tunneryöpyn aikaan. Eikä siitä ihan heti toivuta. Jos nainen on tyytyväinen omaan varustukseensa, hän todennäköisesti pääsee jutusta nopeemmin yli. Mutta *itutat sä silti, mikä voi johtaa naisen häiriökäyttäytymiseen.
Sä oot niin pulassa, jos meet kommentoimaan toisen naisen ryntäitä! Se voi käydä päinsä, vaan jos naisen huumorintaju on havaittu erityisen vahvaks jo aiemmin. Vaikka molempien päässä on sama ajatus, mies ei saa sanoa sitä ääneen.


-     Yllätyskehu! Voi ne niin lämmittää mieltä! Esim. Jos sulle tulee kesken työpäivän mieleen joku juttu (vaikka kuinka pieni!), niin laita naiselle viesti! Pikkujuttu, mut voit päivän päätteeks kohdata isosti ilosen naisen ;)


Rakkaudella
Sade

16 kommenttia:

  1. Tällä kertaa jopa poikkeuksellisen ristiriitaista tekstiä normaaliin nähden. Lyhennettynä ja selkokielellä siis:

    - Kehu naistasi "jotenkin" eri tavalla kuin kehuisit jotain muuta. Onko totuudella merkitystä siis?
    - Kehu myös etänä joskus jostain asiasta.
    - Missä tahansa liikuttekin muista katsoa vain ja ainoastaan naistasi, jottei negatiivinen tunneryöppy pääse yllättämään tätä.

    Näillä mennään ja Mars senkun loittonee Venuksesta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Sun ja mun kohdalla planeetat ei nyt halua tehdä yhteistyötä, koska mä en ymmärrä sun pointtia. Mitkä asiat tuossa mun tekstissä ovat ristiriidassa keskenään? Sun "selkokielisen" listauksen kohdat eivät ole linjassa mun tekstin kanssa, eivätkä nuo sun "ohjeetkaan" kyllä ole ristiriidassa keskenään.

      En kehottanut kehumaan naista "jotenkin" eri tavalla kuin muita, vaan nostamaan hänet kehuilla toisten naisten yläpuolelle. (Esim. tekee parempaa ruokaa kuin kukaan muu miehen aiemmin tapaama nainen.) Näin mies saa naisen tuntemaan itsensä erityislaatuiseksi ja sitähän me halutaan. Onhan totuudellakin merkitystä. Valitulla kumppanilla (tai naisella, jota mies on innostunut tapailemaan) luulisi olevan hallussaan jotain, mitä muilla miehen tapaamilla naisilla ei ole ollut. Joku piirre (ulkonäössä tai luonteessa), taito jne. Kehotan siis kehumaan niistä asioista. Ei pitäisi joutua valehtelemaan.
      Viestin lähettäminen oli esimerkki yllätyskehusta, ei sitä välttämättä tarvitse etänä tehdä!
      Kolmannessa kohdassa vääristät mun sanoja, minkä varmaan kirjottaessasi tiedostitkin. Mutta mä jos kuka innostun pikkuprovokaatiosta :)

      Kiva, kun käyt lukemassa! Ilmeisesti oot aiemmatkin tekstit lukenut, kun viittaat "normaaliin". Mahtavaa kuulla! Toivottavasti tuut takasin taas :)

      Sade

      Poista
  2. Jos aikuisista ihmisistä puhutaan eikä mistään nuorukaisista/nuorikoista, mikään ikinä/ koskaan/missään -kehu on useimmin vale kuin totuus.

    Kirjoituksen esittämä viesti on, että naiset haluavat kuulla sellaisia valheita - ikään kuin valkoisen valheen eli kohteliaisuuden esittänyt olisi riittävän hullaantunut ollakseen kyynisen realistinen ja esittääkseen kommentin, joka ylittää normaaliuden rajat.

    Miehen tulee siis vain opetella liioittelemaan, ellei kohdalle oikeasti ole osunut joku, jolle voisi ne ylisanat rehellisesti lausua, missä tapauksessa on parempi heittää jäitä hattuun ja olla lausumatta 'kohteliaisuutta', joka todennäköisimmin johtaa näyttämään höperehtijältä, tunteitansa hallitsemattomalta typerykseltä, eikä tilanteen tasalla olevalta mieheltä.

    Se mitä naiset odottavat, ei ole aitous, vaan vakuuttavuus. Siksi on aina parempi olla lievän välinpitämätön, kohteliaisuuksia lausuessaankin. Eli jos erehtyy kohteliaisuuden lausumalla ja siihen ihastuneen vastaanoton saamalla kuvittelemaan, että pääsee ... pesälle, tai edes luomaan perustuksia parisuhteelle, erehtyy.

    Kohteliaisuus on kuin koru, joka annetaan hyvillä mielin pois mitään vastalahjaksi odottamatta, eikä siitä välitetä sen enempää. Tietysti, mitä kauniimpi ja vakuuttavampi koru, sen parempi.

    - poitsu -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi poitsu!

      Onhan siinä toisessa oltava jotain erityistä, mitä kehua. Paitsi, jos on tyytynyt olemaan ihmisen kanssa, joka ei missään asiassa nouse miehen silmissä muiden naisten yläpuolelle. Mutta eihän se niin sais mennä! Ja kyllä ne kehut pitää ääneen sanoa. "Tilanteen tasalla oleva mies" niin kun sen kuvailit, ei kuulosta viehättävältä.

      Ollaan nyt ihan eri mieltä. Kyllä me halutaan mieheltä aitoa välittämistä ja sen osottamista sanoin ja teoin. En siis todellakaan ole samaa mieltä tosta, että miehen kannattaisi olla lievän välinpitämätön kohteliaisuuksia lausuessaan. Ei kannata lähtee liikaa kikkaileen. Ja kyllä me erotetaan aidot korut feikeistä ;)

      Sade

      Poista
  3. Arvon ladyt!

    "Me halutaan tuntee olevamme spesiaaleja!"

    Ymmärrän kyllä tuon. Mutta millä tavalla se parantaa miehen mahdollisuuksia jos se nainen kokee olevansa hänen seurassaan maailman upein nainen?

    Voihan se olla että nainen kokee olonsa hyväksi sellaisessa seurassa, jossa häntä kehutaan, mutta ei nainen siittä samasta porukasta itselleen puolisoa valitse, jos vaan sattuu olemaan mieleltään terve.

    -Tikki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei arvon herra! Kiitos kommentista! :)

      Jos nainen kokee olevansa miehen seurassa maailman upein nainen, parantaa se miehen mahdollisuuksia todella paljon! Se ei kuitenkaan vaadi kokoaikaista suitsutusta! Kehuista tulee merkityksettömiä, jos niitä vähän väliä latelee.

      Sade

      Poista
    2. Hehheh. Mahdoitko edes yrittää vastata kysymykseen? Katsos jos kysyn: Millä tavalla? Ja saan vastaukseksi, Todella paljon, eivät kysymys ja vastaus kohtaa toisiaan millään tavalla.

      Kyllähän äitejä ja vaimoja kannattaa kaikessa kyynisyydessäkin yrittää kehua. Mutta pidän kyllä järkkymättömästi kiinni siitä kannasta, että ei niin tutun naisen kehuminen ei minua täältä miesjoukosta millään toivotulla tavalla nosta esille.

      Eri asia on se, että jos nainen on jo syleilyssäni sulaa vahaa, niin vakuuttava kehu vie lopullisesti jalat alta. Mutta sillä ei ole mitään tekemistä sen asia kanssa, että kuinka saada vieras nainen kiinnostumaan. Kehuilla voi saada naisen hyvälle tuulelle, mutta puolison valintaan sillä ei voi vaikuttaa. Ensin pitää saada nainen kiinnostumaan ja sen jälkeen saa jo olla tyhmä että tyrii.

      Vai löytyykö muistisi kätköistä joku sellainen tapaus, jossa nainen ei ensiksi ole miehestä ollenkaan seksuaalisesti kiinnostunut, mutta onnistunut kehu tekikin miehestä alfan?

      -Tikki

      Poista
    3. No höh. Yritinhän mä :) Nyt pitäis vissiin määritellä, mitä "ei niin tuttu" nainen tarkottaa. Mun lähtökohtana tässä jutussa ei ollu antaa ohjeita naisen pokaamiseen kehuilla. Vuolaat kehut tuntemattomalle kuulostaa helposti kököiltä. Mutta toki voit alottaa keskustelun tuntemattomankin kanssa kehulla ja juttu voi siitä mahtavasti edetä. Jos osaat heittää hienosti osuvan kehun naiselle, nostaa se sut hyvällä tavalla miesjoukosta esille.

      Positiivisella palautteella ja kauniilla sanoilla on iso merkitys jo tapailuvaiheessa, parisuhteesta puhumattakaan. Se osaako/haluaako mies kehua naista kertoo miehestä paljon. Eli kyllä niillä voi saada aikaan muutakin kuin vaan hyvän tuulen.

      Tohon sun kysymykseen... Jos nainen pitää miestä epäviehättävänä, kehut tuskin tuo asiaan muutosta. Niin suuri niiden voima harvemmin on!

      Sade

      Poista
  4. Palaan välinpitämättömyysteemaan.
    Miehen kannattaa olla peruskohtelias ja heittää joku kehu jossain vaiheessa. Ei siksi, että sillä kehulla olisi mitään merkitystä oman onnistumistuloksen kannalta juuri sillä hetkellä - ei varmastikaan ole, mutta niillä kaikilla 'hukkaan heitetyillä' kehuilla voi olla merkitystä silloin kun vastassa onkin se nainen, jonka valloittamiseksi kehu ei ole varsinaisesti ollenkaan tarpeen. Miehen lausumat kehut ovat miehelle yhdentekeviä ja mielestäni niiden tulee olla miehelle liki yhdentekeviä, jotka pitää voida heittää menemään vailla tarvetta saada sille mitään vastinetta. Kehuja ei silti pidä jaella mielin määrin aiheettomasti ja vailla ilman mitään aidosti koettua perustetta, mutta toki valkoisen valheen tavoin heitetyt kehutkin voivat olla itselle eduksi, ns. positiivista PR:ää.

    Jos mies erehtyy ajattelemaan, että kehuu naisia turhaan, silloin jokainen kehu tuhoaa miehen omaa itsetuntoa, koska todellakaan niillä kehuilla ei ole sen naisen ihastumisen kannalta mitään ratkaisevaa merkitystä. Miehen pitää ajatella niin, että jokainen annettua kehu tekee miehen omasta itsetunnosta paremman, riippumatta siitä mitä se vaikuttaa naisen itsetuntoon - positiivisesti toivottavasti, jos on osattu valita oikea kehun aihe. Eli terve itsekkyys ja välinpitämättömyys kehuissa on eduksi miehelle itselleen, myös naismenestyksen kannalta - lopulta, kokonaisuutena, vaikkei välttämättä koskaan juuri kehua lausuttaessa. Kokonaisuus muodostuu yksityiskohdista ja jokainen annettu kehu tulee laskea yksityiskohdaksi, jotka yhdessä auttavat muodostamaan onnistuneen, parisuhteeseen/pesälle johtavan, kokonaisuuden.

    - poitsu -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa poitsu!

      Edelleen eri mieltä ollaan :) Kehulla voi olla onnistumistuloksen kannalta merkitystä. Enkä usko, että miehen lausumat kehut ovat aina miehellekään yhdentekeviä. Ne voivat sitä olla joissain tilanteissa. Siitä ollaan samaa mieltä, että pitäisi kehua odottamatta vastinetta, vaikka sitä varmaan usein väkisinkin vähän jää odottamaan? Ja ei tosiaan saa jaella kehuja mielin määrin!

      Mielenkiintosta pohdintaa sulla tossa! Mutta etkö säkin lopulta pääse siihen lopputulokseen, että kehuilla voi olla merkitystä naisen vallottamisessa?

      Sade

      Poista
  5. Niinkö, ettekö tekin päässeet siihen tulokseen, että ei ole, ettei ihastus synny kehuista?

    Eri asia vaaditaanko kehuja naisen lopullisessa valloittamisessa, naisen ihastuksen lisäksi - ehkä vähintään yksi vakuuttava ja perustavaa laatua oleva kehu vaaditaan - ikään kuin selitys sille, miksi mies pitää naisesta. Mutta sama toimii mielestäni toisinkin päin eikä eroa sukupuolissa tuossa mielessä ole.

    - poitsu -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin siis tarvitaan ihastumisen syntyyn tietenkin muutakin kuin kehut, mutta voi niillä edesauttaa tilanteen kehittymistä.

      Haluaisin korostaa sitä, että hyvän mielen tuottaminen toiselle on tärkeetä. Ja sitä mm. kehuilla saa aikaan. Osuvalla kehulla mies voi onnistua herättämään naisen mielenkiinnon, sen kasvamiseen ihastumiseksi tarvitaan siis toki muutakin. Jo ihastuneen naisen kehuminen voi vahvistaa tunnetta. Ja mitä parisuhteeseen tulee, kehujen tärkeyttä ei voi liikaa korostaa.

      Uskon, että sama toimii toisinkin päin, mutta mehän jaetaan täällä vaan naisnäkökulmaa ;)

      Kiitos kommentoinnista! :)

      Sade

      Poista
  6. kuukausi edellisestä :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on Helmi ollu ahkerana! Ja tästä jatkuu taas :) Kiva, kun käyt lukemassa!

      Sade

      Poista
  7. Minen ees jaksanu lukea kokonaa tota viestinvaihtoo kun rupes ärsyttämään. :)

    Nimittäin se, että justiin näitä tällasia mieluummin viileenä pysyviä jätkiä jotka kehuvat naistaan aniharvoin ja jos koskaan, on IHAN liikaa!!! En pysty sanoin kuvailemaan sitä, miten väärin useimmat meistä käyttää kehumista, siis aivan liian vähän! Sitäkin voi opetella, ja opettelu lähtee siitä että katsoo ihmistä siten että löytää hänestä jotain erityisen kauniita piirteitä tms. Kun näitä löytyy, miksei niitä voisi ääneen sanoa? En ymmärrä tuota junttimaista ajattelua että minähän en muuten turhaan kehuja jakele. Väitän, että useimmilla meistä on aika pitkä matka siihe "liikaa" kehujen saamisee. :)

    Kokeilkaapa miehet vaan, nähkää naisissanne niitä ihania ominaisuuksia ja muistuttakaa heitä niistä sanoin tai teoin! Kyllä muuten piätte naisen tyytyväisenä ja kaikenlaiset saantimahollisuudet senkun paranee. Vaihtoehtosesti voitte pantata niitä kehuja ja sitte ihmetellä kun nainen muuttuu kärttysäks eikä petipuuhat huvita. Varsinki pitkässä parisuhteessa tuikitärkeää olis mun mielestä AINA muistaa myös ne ihanat ominaisuudet mihin toisessa ihastui. Jos haluaa nähdä toisessa niitä jatkossakin, kannattaa välillä muistuttaa niistä ja ilahduttaa kertomalla miten kiitollinen onkaa että on niin upee ja mahtava tyttöystävä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Erittäin hyvin sanottu! Samoilla linjoilla ollaan :) Ja totta, vaikka liiallisesta kehumisesta varotinkin, niin harvemmin sellasta pääsee käymään! Juntteilu sivuun ja kehuja kehiin!

      Sade

      Poista