torstai 19. syyskuuta 2013

Suuteluohjeita!

Ensimmäinen dilemma (siis allekirjottaneilla!): Miten neuvoa niin, ettei ohjeet aiheuttais enemmän haittaa kuin hyötyä? Liiallista itsekriittisyyttä ja arkailua. Tunne, hetkessä eläminen ja nauttinen vaihtuukin itsensä tarkkailuun. Liialliseen virheiden varomiseen, jolloin on mahdotonta nauttia tilanteesta ja antaa tunteen viedä. Jos sä tunnet osaavas jo ja koet, että ohjeet saattaa vaan tuoda sulle turhaa epävarmuutta, niin älä lue pidemmälle.

Ai sä päätitkin jatkaa lukemista. Ihan varmuuden vuoks. Hyvä päätös ;) Tässä vaiheessa väännetään vielä rautalangasta: alla puhuttu "eka kerta" tarkottaa tässä yhteydessä ensimmäistä suudelmaa. Mennään sit siihen muuhun ekaan kertaan myöhemmin.

Voiko kaikki oikeesti kaatua suutelutaidottomuuteen? Voi. Eikö nainen voi ajatella niin, että mies voi kehittyä suutelijana? Voi, mutta me harvemmin uskotaan kehitykseen tällä saralla. Karua on.

Miten sinne päästään? Siihen ekaan suudelmaan. Sehän se suurin kynnys ja kompastuskivi usein taitaa olla. Ekan kerran jälkeen on kuitenkin joku tuntuma siihen, mitä tuleman pitää. Just se tunne ja hetkessä eläminen on tärkeitä. Tähänkään ei ole yhtä kaavaa miten kaiken pitäis mennä, harmi kyllä, muutenhan tää olis helppoo! Joillekin ensimmäisen pusun aika on ekojen treffien päätteeks, toisille oikea hetki tulee seuraavalla kerralla ja osa ihmisistä tarttee enemmän aikaa.

Ekaa kertaa ei voi pakottaa. Älä yritä liikaa. Kyllä nainen antaa itseään tykö, jos haluaa läheisempää kanssakäymistä. Tarkkaile siis kehonkieltä. Kun nainen on kiinnostunut, se nojautuu sua kohti, ottaa kosketuksella kontaktia, pitää intensiivistä katsetta pitempään ja flirttailee avoimemmin. Jos se tapahtuis niin kun elokuvissa, katseenne lukkiutuu toistenne silmiin, sanat ja aika pysähtyy, hengitys kiihtyy ja huulenne kohtaa toisensa täydellisessä suudelmassa. Voi tapahtua! Mut ehkä arkena, halatessa olis luontevin mahdollisuus lähteä kokeilemaan. Jos nainen pysyy siinä sun lähellä ja katsoo silmiin, niin kyllä sillon on aika toimia.

Toisaalta. Jos tapailet ujompaa naista, anna enemmän aikaa ja tilaa. Ole läsnä, rohkase ja ennen kaikkea ole tosi herkkä hänen tunteilleen. Ujompi tai hiljasempi nainen ei ehkä ihan niin rohkeasti uskalla antaa merkkejä kiinnostuksestaan. Jossain vaiheessa sun on aika kuitenkin toimia ja tehdä alote. Mut tee se varovasti, ei mitään hyökkäyksiä.

Hitaus on valttia! Aina tietysti riippuu tilanteesta. Mutta nyt pysytään "yleissäännöissä", koska ei just nyt voida alottaa kirjasarjaa aiheesta. Hitaus = aistillisuus. Ja aistillisuus luo tunteen. Sitä haetaan. Suutelu on todella intiimiä, niin paljon enemmän kuin mekaaninen suoritus, mikä olisi vain alkusoittoa jollekin muulle toiminnalle. Voihan se johtaa vaikka mihin, mutta suuteloinnille itselleen pitää antaa suuri painoarvo. Se miten toista suutelet kertoo hirmusen paljon! Vähän niin kun kättely, mutta siinä ei pysty huijaan. Joko on läsnä ja annetaan tunteen välittyä tai ei olla. Hassua kyllä, hitaus on intensiivisempää tässä hommassa kuin nopeus. Vältä äkkiliikkeitä ja huohottavaa hosumista. Anna suudelmalle aikaa, tunne ja tunnustele.

Älä ole gekko. Se kieli… Harvan mielestä on ihanaa, kun toinen yrittää tunkea kieltä kurkkuun tai lipoo kuin lisko. Malttia kielenkäyttöönkin! Ei kuitenkaan pelkkää pinnallista pusuttelua, pitemmän päälle sitä kieltä kyllä tarvitaan. Ei liian löysiä huulia. Se on vähän niinku koiraa pussais, jos huulet on ihan liian vetelät. Yhdistettynä kieleen... No ei saa liikaa jännittääkään, kivihuuliin ei oikein saa yhteyttä. Yritä olla rento. Suutelu on kommunikointia. Kysy ja anna toisen vastata.

Älä toista samaa liikerataa. Sellaiseen kyllästyy, eikä siitä välity tunnetta. Pidä välillä taukoa ja katso naista silmiin. Tää on nyt tärkeetä. Jotenkin sun pitäis tuntea mitä se nainen sulle haluaa välittää ja vastata siihen. Ensisuudelman kesken ei aleta kyseleen! Sopivasti tunnustelua, vähän kiihkeyttä ja hiukan hellyyttä. Niistä ainakin on hyvä suudelma tehty.

Missähän ne kädet sitte pitäis pitää? Tää koko pussailujutun ajatushan lähti siitä että erään ensimmäisen, melko onnistuneen deitin päätteeksi tuntu hyvälle ajatukselle pussata vähän. No se meni pieleen siinä kohtaa kun kirjoittajan seuralainen, sen ekan kerran aikana, alko kopeloimaan rintavarustusta ja kuppikokoa! Siis ei näin! Minkäänlainen tunnustelu tässä vaiheessa ei ole sopivaa. Ei rintojen koittelu eikä persuksen puristelu! Turvallinen paikka käsille on selässä, jossain vyötärön yläpuolella. Halailusta ne on helppo siirtää hyvään paikkaan. Pidä kuitenkin naisen vartalo lähellä, tässäkin määrätietosuus on hyväksi. Jämäkkä, mutta ei kovakouranen.

Kädet saa laittaa naisen niskaan ja ehkä hiuksiin, mutta älä sotke kampausta! Jotain todella intiimiä ja rohkeaa on ottaa naisen kasvot käsien väliin ja katsoa silmiin ennen kun suutelee. Se saa jalat alta varsin monelta....

Lopuksi vielä. Muistakaa nyt rakkaat miekkoset, ei todellakaan ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa suudella. Jokaiset huulet on yksilöt ja oikean kumppanin huulet löytää toisensa. Ihan eka pusu uuden tuttavuuden kanssa useimmiten jännittää edes vähän, joten se ei välttämättä ole täydellinen. Kuitenkin ensimmäiset kerrat kun pussailette on tärkeitä, pidä siis noi perusasiat mielessä.

Niin. Parisuhteessa hei oikeesti se suutelu muutenkin, kun seksin perässä on tärkeetä! Miks se voi olla niin vaikeeta?! Nainen haluaa tulla hellityksi muullonkin kun sängyssä. Osota, että naisesi kiinnostaa sua arkenakin. Ehkä heruu useemmin, kun pussailee vähän ihan vaan huvikseen...

Suukoin,
Helmi ja Sade

Tässä teille vielä pari linkkiä:
Näin! Frendien Rachel antaa Rossille ohjeita
Ei näin! Sinkkuelämää-Charlotte kohtaa huonon suutelijan

10 kommenttia:

  1. Suutelu - kun tai jos siihen asti edentyy - on hyvä testi. Jos nainen kykenee rentouteen suudellessa - ja jos itsekin riittävässä määrin kykenee rentoutumaan - niin melko varmasti löytyy rentoutta ja halua muuhunkin. Eli joo, olen kanssanne samaa mieltä, turha hätäily ja intoilu pois, mieluummin hiukan puuskaillen pidättyen suuteloiden kuin koko ajan puskien. Suutelun sopiva tauottaminen ja katkottaminen on kujeilevaa kiusoittelua, joka kuitenkin johtaa yleensä vain pidemmälle ja pidemmälle. Mutta kannattaa olla varovainen sillä liiallinen kiusoittelu saattaa johtaa kärsimättömän kiivaaseen maratonkilvoitteluun naisen taholta ...

    Eikä ole vain yhtä tapaa suudella tai paikkaa mitä voi suudella, mutta ehkei kannata silmiin suudella. Sitä on kuulemma harrastettu Japanissa, mutta silmät voivat tulehtua. Sylki ei ole luonnostaan silmänesteeseen sekaantuvaa eritettä, eikä silmässä tarpeellinen, ennemminkin haitallinen.

    Mistä japanilaiset ovatkaan idean saaneet? No Suomesta tietenkin.

    "Sua vain yli kaiken mä rakastan, sinä taivaani päällä maan. Minä maiset murheeni unohdan, sinisilmiis kun katsoa saan."

    ja sitten lopussa:

    "Oi sallithan että mä suutelen, sinisilmiäs armahain."

    Noin romanttinen ei pidä olla ...

    Kahden kesken suutelu on tietysti yksi juttu. Mutta jossain vaiheessa nainen yleensä haluaa tulla suudelluksi julkisella paikalla - jo ennen häitä eli oikeastaan kosia ei pidä, jos ei ole julkisuutelo suoritettu. Julkinen suutelo periaatteessa tarkoittaa, että mies on valinnut naisensa ja haluaa näyttää sen muillekin. Noh, ei ehkä kaikki miehet ajattele niin, mutta uskoakseni useimmat naiset kyllä. Julkisesti on syytä kuitenkin olla selvästi pidättyvämpi kuin privaatisti, jollei kyse ole kovinkin ekstroverteistä ja ekshibitionistista luonteista molempien kohdalla.

    Oikeastaan tuo oli ohje myös naisille - jos mies ei suostu suutelemaan julkisesti pitemmänkään seurustelun jälkeen/aikana, kannattaa miettiä pari kertaa ja ehkä kysyä asiasta. Miksei sama toisinpäinkin.

    - poitsu -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä tunnut löytävän noita erikoisempia faktoja vähän joka tilanteeseen. En kyllä tosiaan suosittele kenenkään silmiä suutelemaan. Hyvä syy on välttää silmätulehdus, mutta myöskään suurin osa naisista ei varmaan innostu että mahdollinen meikki meneen pilalle ;)

      Tosta julkisuutelusta ajattelin laittaa erillisen bloggauksen myöhemmin kun se kuitenkin on niin iso juttu... Tässäki parit on erilaisia, jotkut tykkää näyttää julkisesti hyvinki kiihkeitä tunteita, kun taas toiset on hyvin pidättäytyviä. Pitää tehdä niinku tuntuu hyvälle ja mikä sopii tilanteeseen. Ylipäätään tunteiden näyttäminen julkisesti on vaan hyvä ja onnellinen juttu!

      Helmi

      Poista
  2. Miten tämäkin on näin vaikeaa? Ei tee mieli edes yrittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pussailuhan on ihanaa! :)
      Asiat on just niin helppoja tai vaikeita ku niistä ite tekee. Ei tästä kannata meijän ohjeiden takia liikaa päänsärkyä tehdä.

      Helmi

      Poista
  3. Lyhyt versio menisi ehkä jotensakin näin.

    Jos näyttää/vaikuttaa siltä, että toinen haluaisi suudella, ja itsekin haluaa, on lähestyttävä suuteluaikein, mutta riittävän rauhallisesti ja hitaasti, jotta mahdollinen virhetulkinta ei johda väkisinsuuteluun, tai edes yrityksen kilpistymiseen.

    Jos nainen haluaisi suudella, mutta mies ei, miehen kannattaa silti miettiä, pitäisikö suudella.

    Mistä sitten johtuu, että nainen haluaa tulla suudelluksi? Se on kaikki sitä keskinäistä kemiaa ja miehen kykyä olla sopivalla tavalla välinpitämättömän kiinnostunut, jotta nainenkin voisi olla kiinnostunut.

    - poitsu -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Jos nainen haluaisi suudella, mutta mies ei, miehen kannattaa silti miettiä, pitäisikö suudella." Ei pidä, jos ei kerran halua :)

      - Sade

      Poista
    2. Eräs maskuliiniajattelua kuvaava sanonta sanoo: "Man's got to do what man's got do" - mies tekee mitä täytyy.

      Yleensä se tarkoittaa sitä, että tekee mitä haluaa. Toisinaan se kuitenkin tarkoittaa myös sitä, että tekee, vaikkei niin kovasti haluaisikaan, jos tilanne vaatii. Aina ei pääse tilanteen edelle, eikä tiedä seurauksia, mutta pienempi paha voi toisinaan olla hetkittäinen halujen unohtaminen.

      Ja ymmärtääkseni naisetkin aika usein olevat noudattamatta halujensa viittoittamaa tietä siksi, että se ei jostain muusta syystä ole viisasta - eikö?

      - poitsu -

      Poista
    3. Kyllä. Mutta ne on sellasia tilanteita, joissa jättää jotain tekemättä halujensa vastaisesti esim. suojellakseen itseään. Edelleen olen sitä mieltä, ettei kummankaan kannata lähteä esim. suutelemaan jos ei oikeasti halua.

      - Sade

      Poista
  4. Vielä tämä - vanha ohje:

    http://www.australiansmallbusiness.net.au/2013/08/ad-of-month-from-1916.html

    - poitsu -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha toi oli hyvä! Kiitti linkistä! Niin kun artikkelissa sanotaan: "All the best ideas have been around for a very long time."

      - Sade

      Poista