tiistai 3. syyskuuta 2013

Aina valmiina - Liian kiltti mies

Tämä on ehkä yksi eniten ihmetystä aiheuttava aihe. Miten mies voi olla liian kiltti? Siihen että on liian kiltti on hiuksen hieno ero siihen että on tavallisen huomaavainen ja ystävällinen. Partioilaisten motto "Aina valmiina" ei vaan toimi naisten kans joka tilanteessa.
Näissä ohjeissa on ristiriitaisuuksia, yksi neuvo sulkee pois toisen, koska rajaa on vaikea vetää. Jokaiseen neuvoon on poikkeus ja poikkeuksen poikkeus, siksi että joka nainen on yksilö. Yritän kuitenkin olla mahdollisimman selkeä.
Kiitän jo etukäteen kaikkia niitä lukijoita jotka provosoituvat ristiriitaisuuksista ja tarttuvat niihin. Perusteltu keskustelu on hyvästä, minä edustan tässä vain yhden naisen mielipidettä, mutta uskon että monet on samaa mieltä.

Moni kunnollinen mies ihmettelee missä vika on, vaikka tekisi kaikkensa naisen mieliksi ja "just niinku se pyysi". Miten voi olla mahdollista että hyvät käytöstavat, kohteliaisuus ja ystävällisyys ei kelpaa. Tässä just se ongelman ydin. Tälläinen kunnon mies ajattelee nyt että naiset haluaa vaan renttuja, ronskia kieltä ja hyökkäävää käytöstä. No ei todellakaan! Ei todellakaan haluta mitään punaniskapervoja, jotka örveltää ja pitää liikaa ääntä. Siis yleensä. Seuraavassa kuitenki jotain neuvoja, jotka ehkä toivottavasti herättää ajatuksia.

Älä ole liian tyrkky ja innokas. Miten voi olla liian innokas? Eikö nainen halua että mies on aktiivinen? Kyllä, miehen pitää olla aktiivinen ja osoittaa että on kiinnostunut, mutta ei todellakaan monia viestejä eikä soittelua perään montaa kertaa päivässä. Jos nainen ei juuri sillä hetkellä ehdi vastata, älä heti oo kyselemässä missä vika. Ei oo vikaa! Koko aika ei vaan mee luurin ääressä päivystäessä sun viestiä tai soittoa. Meillä useimmiten on elämää myös muina aikoina. Me soitetaan kyllä takas!
Viesti päivässä, tai jos on asiaa, muutama riittää. Puheluita sillon ku tuntuu hyvälle, molemmista. Ja treffejä tietty sopivasti kummankin aikatauluun. Ole herkkä naisen suhteen, huomaat kyllä jos olet liian aktiivinen. Nainen alkaa olla ehkä vastaamatta liian useisiin viesteihin ja hidastaa omalta puoleltaan tahtia jos kokee että olet liian tyrkky. Nainen ei oo hitaammasta tahdistaan huolimatta antamassa sulle pakkeja välittömästi tai kiinnostus ei oo loppumassa vaikka ei joka ainooseen viestiin vastaiska samalla sekunnilla.

Tästä päästään seuraavaan. Älä tee asioita joka kerta välittömästi ja kyseenalaistamatta. Älä suostu kaikkeen Heti mitä nainen sulta haluaa. Siis mitä? Miten niin kyseenalaista? Niinkun aiemmin ollaan sanottu, nainen haluaa vähän haastetta. Jos sulle aina sopii kaikki ajat ja paikat treffeiksi mitä nainen sulle sanelee, niin voit kyllä sanoa moikka. Me kyllästytään haasteettomuuteen. Kaiken ei tosiaankaan tartte sopia. Nainen toivoo että sille sanotaan joskus ei. Tää tarkottaa että sopikaa yhdessä ja toimikaa niinkuin tuntuu hyvälle, mutta sun ei tartte mielistellä ja tehdä aina niinku nainen tahtoo. Sun ei tartte aina olla valmiina. Se Heti on ratkaiseva. Ei tietty tartte keksiä tekosyitä viivyttääkseen tai vastahangotellakseen varsinki jos nainen on samalla aaltopituudella, mut elä vähän itelleski. Nainen haluaa että sulla on myös sopivassa määrin omaa aikaa.

Älä jää tossun alle! Jos aina, heti, varsinki suhteen alussa oot tekemässä niinku nainen haluaa, sulla on todennäkönen paikka tossun alla suhteen jatkossa. Nainen tietty tottuu siihen ettet laita ikinä hanttiin missään asiassa ja alkaa käyttää sitä hyväkseen. Helppoohan se on muokata miehestä just sellanen ku ite haluaa jos ei miehellä oo mitään omaa sanottavaa. Henkilökohtasesti välillä ihmettelen millanen mies se on, tai mitä sille tapahtuu ja missä vaiheessa, kun se jää ihan vaimon varjoon eikä uskalla tehä mitään ilman lupaa.
Kyllä oikeesti nainen haluaa että miehellä on myös oma tahto ja että se ajattelee omilla aivoilla. Nainen haluaa että mies osaa ostaa ite, ilman makutuomaria, omat paitansa. Ja että mies tekee muutaki ku miellyttää naista. Ihan totta! Sun ei tartte olla aina samaa mieltä kunhan perustelet. Kyseenalaistaminen on hyvästä kunhan perustelet. Jos joku asia ei miellytä sano se. Sulla saa ja täytyy olla oma mielipide ja tahto. Siis näähän ohjeet koskee oikeita asioita, eikä tarkota sitä että sun pitäis inttää kaikesta. Käytä sitä maalaisjärkee.

Hei, oo ystävällinen, kohtelias, ihana ja tee kaikkesi naisesi vuoksi! Mutta älä ole yli-innokas ja mieti ennen ku hyppäät naisen käskystä kaivoon. Niin, nää jutut taitaa toimia myös päinvastoin...

Helmi

16 kommenttia:

  1. Toista pitää miellyttää omilla ehdoilla, ei toisen ehdotuksesta tai pyynnöstä.

    Haaste on havaita ero ehdotuksella ja vaatimuksella, sillä mikään sanamuoto ei erota niitä toisistaan. Kaikki pyynnöt ovat ehdotuksia, mutta jotkut silti kaupan päälle vaatimuksiakin. Tarkkaan ottaen vaatimus ei ole vaatimus, mutta johtaa kuitenkin mielenosoituksiin mikäli vaatimusta ei seurata. Mies kyllä kestää mielenosoituksen silloin toisen tällöin eli jokaista vaatimustakaan ei pidä toteuttaa.

    Parasta kai olisi jos ehtisi pyynnön edelle ja tavallaan nainen ehkä pyrkiikin siihen antamalla vihjeen. Vielä parempi olisi ehtiä vihjeenkin edelle, mutta viimeistään vihjeestä joutuu ratkaisemaan yksinkertaisen pulman, mennäkö mukaan vai ei.

    Mies ei mene mukaan, ainakaan joka kerta, ehkä vain joka kolmas tai neljäs kerta, tai milloin hotsittaa. Mutta missään tapauksessa aina ei pidä mennä mukaan, vaikka aina hotsittaisikin.

    Luin joskus humoristisenkin, mutta jossain määrin asiaan liittyvän kirjasen nimeltä - Tosi mies vie eikä vikise.

    Ymmärtääkseni blogissa haetaan ainakin osittain kirjan tapaa miehen toteuttaa itseään myös naisen kanssa.

    - poitsu -

    VastaaPoista
  2. Kiitos taas oivallisesta kommentista Poitsu.
    Ei sitä kuinka moneen vaatimukseen, toiveeseen tai vihjeeseen vastaa myönteisesti ja lähtee mukaan voi numeroilla laskea. Jokainen tilanne ja asia on erityinen ja vaatii oman "tilannearvioinnin". Toisinaan pitää olla askeleen edellä ja tehdä asioita mitä nainen ei edes vielä tiedä haluavansa, ja toisinaan taas laittaa vähän vastaan ja osoittaa omaa tahtoa ja omia aikatauluja. Tilanteet myös riippuu siitä ollaanko oltu yhdessä kauan, asutaanko jo yhdessä vai ollaanko vasta tapailun alkuvaiheessa. Postissani ajattelin ensisijaisesti tilannetta, jossa ollaan vasta tutustumisen alussa, silloin liiallinen koiranpentumainen palvonta voi olla liikaa naiselle.

    Nimenomaan nainen haluaa että mies toteuttaa itseään omana itsenään myös naisen kanssa, eikä menetä syystä tai toisesta omaa tahtoaan. Ääripää toisessa laidassa on se mies, joka on liian itsenäinen, eikä muista huomioida naista tarpeeksi. Sille lajille postataan toisia ajatuksia mietittäväksi myöhemmin...

    Helmi

    VastaaPoista
  3. Mielestäni tilanne ei miellyttämisen suhteen muutu seurustelun edetessä tai ole toinen parisuhteessakaan. Parisuhdehan vaatii työtä, aktiivista otetta molemmilta, molemmat tarvitsevat omaa aikaa ja molempien pitäisi olla valmiita kompromisseihin. Jos mies siis myöhemminkään muuttuu tahdottomaksi koiranpennuksi, suhde kariutuu. Tilanteet toki muuttuu sen mukaan kuinka kauan on oltu yhdessä, onko lapsia jne, mutta miehen käyttäytyminen ja henki, mielenvire ei saa muuttua lapatossuksi missään tilanteessa, edes silloin kun myötäilee naisen tahtoa, pitkänkään seurustelun jälkeen.

    Eikä se muutu, jos mies pitää naisestaan eli ilman muuta haluaakin tehdä monia asioita naisensa hyväksi ja puolesta. Mutta naisenkin tehtävä on pitää mies tyytyväisenä.

    Eri asia jos kumpikaan ei pysty tasapuoliseen parisuhteeseen vaan vain sellaiseen, jossa toinen aina määrää ja toinen tahdottomasti myötäilee. Minun mielestäni ainainen myötäilijä on joko synnynnäinen marttyyri tai masokisti, enkä usko, että kummallekaan kovin helposti löytyy täydellistä vastinkumppania. Vai - narsisti ja sadisti?

    - poitsu -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myötäilijät toimii niin kun toimii usein sen takia, että koittavat välttää konflikteja viimeiseen asti. Ja siitä voi sitten pidemmän päälle seurata katkeruutta, mikä myrkyttää suhdetta tehokkaasti. Vaikeita juttuja!

      Sade

      Poista
  4. Hyviä pointteja taas bloginpitäjät! Aina oppii uutta Teistä naisista ;)

    Kiitoksia taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sulle paljon kommentista! Kohta taas lisää opetusta luvassa, tuuthan siis takasin :)

      Sade & Helmi

      Poista
    2. Joo. Tottakai tuun :)

      Kesä alkaa oleen lopuillaan, joten nyt hyviä vinkkejä keskustelunavauksiin "in real life" ja hyviin kohtaamispaikkoihin. Enkä tarkoita "iskurepliikkejä". Baareissa tulee toki käytyä aina sillon tällön talvisinkin.

      Kivannäköisiin koiranulkoiluttajiin paras omien kokemuksien mukaan on kun kyselee kiinnostuneena rotua ja koiran ikää ja vähän rapsuttelee sitä. Saa luontevasti(?) "jään" rikottua ;) Siinä voi sitten hetken juteltua päättää et onko se mukava nainen ja pyytää treffeille vai toivotteleeko vain erittäin hyvää päivänjatkoa hymyillen ja lähtee pois. Siinä saa ainakin molempien arkeen piristystä vaikkei se johtaiskaan mihinkään.

      Poista
    3. Joo! Tietty tuun, mielelläni!
      Rohkeat miehet viehättää naisia, niin se on.

      Koiraihmisiin on aina "luontevampi" tutustua ja alkaa jutteleen kun on valmiina se eka aihe. Tosi hyvä! Ite oon huomannu että koiranulkoiluttajat noin yleensä on helpommin lähestyttäviä, no edelleen johtunee siitä koirasta :) Jatka siis jutustelua!

      Aiemmissa bloggauksissa on vinkkejä jutunaiheisiin ja kohtaamispaikkoihin esim. näissä: http://miehelle.blogspot.fi/2013/06/kesamiehelle.html tai http://miehelle.blogspot.fi/2013/08/eka-deitti-pikavinkki.html Myös muissa teksteissämme on hyviä vinkkejä, mistä kannattaa tai ei kannata ensimmäisenä puhella. Me koitetaan palata taas keskustelunavauksiin myöhemmin!

      Mietin tässä, missä ite oisin avoin miehen lähestymiselle. No ainaki harrastuksessa, siis jossain sellasessa mikä mahdollisesti on molemmille uutta, esimerkiks joku käsillätekeminen. Sillon voi kysyä apua toiselta luontevasti. Tai kielten tunnilla on helppo jutella, siellä on valmiit aiheetki! Kurssin jälkeen on kiva käydä kahvilla. Kannattaa siis tutustua kansalaisopistojen tarjontaan!
      Mua vois lähestyä lähikaupassa. Tai kirjastossa. Tai kahvilassa. Ajattelisin niin että ympäristössä ei saa olla liian kiireinen, jotta on avoin juttuhetkelle. Eli siellä lähikaupassa älä ehkä lähesty sellasta naista joka juoksee ne hyllyvälit läpi ;)

      Helmi

      Poista
  5. Voisiko kirjoitukset jatkossa julkaista enemmän kirjakieliseksi toimitettuna?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä toivomusta me ei valitettavasti voida täyttää. Päätettiin heti alussa, että tehdään rennolla otteella. Tekstiä tulee välillä kirjotettua kirjakielisemmin ja välillä taas ei. Ymmärretään kyllä, ettei kirjotustyyli kaikkia miellytä. Mutta toivotaan, ettei se estäis lukemasta juttuja! Toivottavasti ei suakaan karkoteta huolittelemattoman tyylin takia :)

      Sade & Helmi

      Poista
  6. "Jos sulle aina sopii kaikki ajat ja paikat treffeiksi mitä nainen sulle sanelee, niin voit kyllä sanoa moikka. Me kyllästytään haasteettomuuteen. Kaiken ei tosiaankaan tartte sopia. Nainen toivoo että sille sanotaan joskus ei. Tää tarkottaa että sopikaa yhdessä ja toimikaa niinkuin tuntuu hyvälle, mutta sun ei tartte mielistellä ja tehdä aina niinku nainen tahtoo. Sun ei tartte aina olla valmiina. Se Heti on ratkaiseva. Ei tietty tartte keksiä tekosyitä viivyttääkseen tai vastahangotellakseen varsinki jos nainen on samalla aaltopituudella, mut elä vähän itelleski. Nainen haluaa että sulla on myös sopivassa määrin omaa aikaa."

    Mutta jos oikeasti ei ole mitään menoa. Minulle yleensä sopii tapaaminen melkein aina. Elän aika spontaanisti. Minulla ei ole hirveästi lukkoon lyötyjä suunnitelmia joten yleensä minulle sopii melkeinpä aina tapaaminen.
    Siitä ilmeisesti naiset sitten päättelevät että minussa ei ole haastetta. Valitettavasti naiset eivät ole minulle koskaan kertoneet miksi menettävät kiinnostuksensa. Juuri sen takia naiset ovat mysteeri, eikä valitettavasti tämä sinunkaan kirjoituksesi sitä naisen logiikka yhtään selvennä.
    Ehkä tässä on sitten pakko alkaa valehtelemaan että on menoa, jotta antaisi naiselle "haastetta"
    Sillekin olisi kiva saada selitys että mitä iloa siitä haasteesta on? Miksei voida vain vilpittömästi tutustua ilman kaikenlaisia vainoharhaisia johtopäätöksiä.

    Mutta joo, arvostan kyllä aina sitä kun naiset yrittävät auttaa näissä asioissa, vaikkei siitä yleensä apua olekaan. Veikkaan että jos joku nainen joskus joutuisi miehen paikalle ja joutuisi iskemään naisia, niin hän olisi aivan yhtä pihalla naisten oudosta käyttäytymisestä kuin miehetkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistäsi! Tässä blogissa koitetaan avata tätä naisten mysteeristä ajatuksenkulkua. Toivottavasti näistä jutuista herää sulle uusia ajatuksia kuitenki ja auttaa naisen arvoituksen ratkaisussa. Tarkentavat kysymykset on aina tervetulleita.

      Tossa lainaamasi pätkän lopussa taidan sanoa: "Elä vähän itelleski. Nainen haluaa että sulla on myös sopivassa määrin omaa aikaa." Tällä tarkotin sitä, että oikeesti me halutaan että miehellä on myös oma Elämä. Että sulla olis muutaki tekemistä ku odottaa viestiä multa. Niinku joku harrastus ja kavereita? Sehän ei poissulje sitä pääasiaa että tutustutaan toiseen vilpittömästi ilman johtopäätöksiä. Spontaanisti eläminen on hyvä! Tosi hyvä! Mut elä mielellään spontaanisti myös muille menoille ku naiselle.

      Mitä iloa on haasteesta? Jos sä saisit aina kaiken sillä sekunnilla kun joku toivomus välähtää sun mieleen, olisko se kivaa? Yleensä jos asioiden eteen ei tarvii tehdä yhtään mitään, eikä nähdä yhtään vaivaa, niiden merkitys vähenee. Jos sä oot aina valmiina tekeen mitä tahansa, nainen ei joudu yhtään miettiin mitä sitten jos satut kieltäytymään. Osa sitä haastetta on, että tapailun alkuvaiheessa saa vähän jännittää ja odottaa. Odotushan monessa asiassa vaan parantaa kokemusta ja lisää intensiivisyyttä ;)

      Helmi

      Poista
  7. "me halutaan että miehellä on myös oma Elämä. Että sulla olis muutaki tekemistä ku odottaa viestiä multa. Niinku joku harrastus ja kavereita?"

    Mutta mitä jos ne harrastukset ovat sellaisia mitä harrastetan kotona? Harrastuksia joita voi harrastaa ihan milloin vain eli aikataulujen kanssa on äärimmäisen helppo joustaa?
    Pitääkö vain esittää että on kamalan kiireinen, vaikka periaatteessa voikin harrastaa harrastustaan ihan milloin tahansa?

    Mitä kavereihin tulee, niin en lähes koskaan etukäteen hirveästi suunnittele mitään tapaamisia. Yleensä tapaamisesta sovitaan ehkä tuntia ennen. Jos siis joku nainen kysyy vaikka että sopisiko huomenna tai ylihuomenna, niin totta kai minulle sopii, kun en ole vielä yhtään edes miettinyt seuraavan päiväni ohjelmaa.

    Se että miehelle sopii tavata melkeinpä miloin vain, ei todellakaan tarkoita sitä, että hänellä ei olisi muuta tekemistä kuin odotella toisen viestiä. Nuo ovat juuri niitä naisille tyypillisiä vainoharhaisia johtopäätöksiä.
    Mutta kai sitä sitten pitää alkaa esittämään kamalan kiireistä kun kiireiset miehet ovat kai sitten niin kamalan ihguja.

    Jos saisin kaiken toivomani saman tien kun se välähtää mieleeni, olisin haltioissani. Kuka muka ei olisi?
    Voisinhan toivoa vaikka haastettakin sitten jos sitä kaipaisin. Ihan oikeasti minua ei kyllä voisi vähempää kiinnostaa haaste naisten suhteen, eikä kyllä hirveästi muidenkaan asioiden suhteen. Jos ostan vaikka uuden tietokoneen, niin en saa mitään iloa uusien ohjelmien lataamisen haasteellisuudesta. Kivempaa on kun asiat toimii. Ehkä saan tarpeeksi haastetta työstäni, en kaipaa sitä yhtään enempää muilla elämäni osa-alueilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä hyvä mies Ikinä, missään tilanteessa, vertaa Naista ohjelmien lataamiseen uuteen tietokoneeseen! Ei hauskaa.

      Pääasia että sulla on harrastuksia ja kavereita! :) Se nyt on ihan sama missä harrastat, kunhan teet elämässä jotain mikä kiinnostaa sua.
      Yksi syy miks kiinnostus toiseen hiipuu, usein on ettei oo mitään yhteistä puhuttavaa. Kaikkea ei pidä tehdä yhdessä ja molemmilla pitää olla omia juttuja, ihan vaan terveellisyyssyistä. Kiinnostusten ei tartte olla kaikkeen sama, mut kuitenkin se että on samalla aaltopituudella ja avoin toisen kiinnostuksen kohteille on tärkeetä.

      Ehkä neuvoisin noitten kiireitten keksimisen suhteen olemaan taas herkkä. Jos nainen on innokas ja halukas olemaan tiiviisti yhteydessä ja haluaa tapailla usein, tehkää treffejä vaikka joka päivä. Jos kemiat toimii, niin sehän on loistava juttu.
      Tarkotan sillä ettei kannata olla aina välittömästi valmis ja liian tyrkky sitä, että jos nainen on vähän hitaammin lämpiävä, ei kannata olla liian innokas koska se liikainto saattaa alkaa ahdistaa naista ja ajaa hänet pois. Anna siis tilaa naisen ajatella. Se on ihan sama keksitkö syitä vai tekosyitä, älä kuitenka painosta liikaan nopeuteen.

      Helmi

      Poista
  8. Homman ydin on siis ettei saa olla epätoivoisen tuntuinen. Vaativan tai kovasti tarvitsevan tuntuinen. Sellainen ahdistaa naista; jos nainen päättääkin ettei haluakaan mitään vakavampaa miehen kanssa niin tällä olisikin miehen elämässä jo liian suuri osa, koska tällä ei ole sitä "mitään muuta elämää".

    VastaaPoista
  9. Miks pitää olla kavereita jos ei nauti niiden seurasta? Jos ei kelpaa naiselle ilman kavereita niin heh, antaa olla.

    VastaaPoista