sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Miten antaa pakit

Tässä jutussa käsitellään pakkien antamista naiselle, jota olet deittaillut. Seuraava ohjeistus ei missään mielessä, maassa tai muodossa sovi parisuhteen päättämiseen!

Ihan ensimmäisenä ohjeena: Anna ne pakit! Kaikista raukkamaisinta on olla antamatta pakkeja ja ajatella, että kyllä se toinen tajuaa ennemmin tai myöhemmin, kun käyttäytyy tarpeeksi passiivisesti. Ei! Haluasitko, että sulle "annettais pakit" vastaavalla tavalla? Tee toiselle selväksi, että juttu loppui. Sen verran pitää toista ihmisolentoa kunnioittaa. Meistä useimmat ovat varmasti joskus joutuneet ihmettelemään jatkuuko deittailu vai ei, kun toinen on jotenkin välttelevän tuntuinen. Käyttäytyy passiivisesti, muttei tee asioita selväksi. Sano siis suoraan! Ja heti tärkeä tarkennus, sano suoraan miten asian laita on. Eli tee selväksi se, ettei tapailu jatku, mutta syytä ei välttämättä ole hyvä sanoa suoraan! Ja taas mä kehotan epärehellisyyteen. Kyllä. Tunnen itseni nyt pikkusen huonoksi ihmiseksi, mutta kun! Jos syy on esim. se, ettei naisen ulkonäkö viehätä sua, niin eihän sitä saa mennä sanomaan. Mieti nyt, jos täräyttäisit, että jos olis vaan ollu isommat tissit ja pyöreempi perse, niin homma olis voinu lähtee rullaan. Tämä on taas niitä tilanteita, missä valkoinen valhe ei loukkaa ketään. Päinvastoin. Kyllähän me naiset tiedetään, että paljon voi olla esim. pepusta kiinni, mutta ei teidän ihan yltiörehellisiä tarvitse tällasissa tilanteissa olla. Toisaalta, jos syy on naisen käytöksessä, voi siitä huomauttaa. Se voi olla ihan toivottavaakin. Ei ehkä sen naisen, mutta muun maailman kannalta. Jos nainen esim. kohteli sua välinpitämättömästi tai käyttäytyi töykeästi muita kohtaan ja se toimi sulle turn-offina, niin kyllähän siitä vois pikkusen näpäyttää.  

Summa summarum, tärkeintä on saada viesti välitettyä. Jos tapailua ei ole jatkunut pitkään (1-2 treffit), niin pakit voi musta hoitaa esim. tekstarilla. En mä ainakaan sitä niin kamalaksi toimintatavaksi koe. Varsinkaan, jos toinen vaihtoehto on hiljaisuus/vastaamattomuus. Tietysti soittaminen tai kasvokkain asian kertominen olis jalompia ratkasuja, mutta musta viestiin turvautuminen on ymmärrettävää ja hyväksyttävää, kun tapailu ei ole pitkään jatkunut. Olisihan se outoa pyytää tyttö esim. kolmansille treffeille vain ilmottaakseen, ettei halua enää tavata!

Jos sä et osaa säveltää omaa juttua, niin tässä ystävällismielisiä esimerkkejä. Näistä voit muunnella sun suuhun ja teidän tilanteeseen sopivan, yhdistellä ja muotoilla erilaisia variaatioita jne. Olkaa hyvät.

Esim. 1: Peruspakit naiselle, jonka kanssa et halua jäädä tekemisiin.

"Oli tosi kiva tutustua suhun ja sä oot loistava tyyppi! Musta vaan valitettavasti tuntuu siltä, että ollaan ehkä kuitenkin liian erilaisia ja haetaan eri asioita… Mut mä toivon tietty sulle kaikkee hyvää ja onnee deittimaailmaan!"

Esim. 2: Naiselle, jolle peruspakkeja ei voi antaa (jankkaajatyyppi), ja johon et usko törmääväsi pian pakkien jälkeen.

"Oli tosi kiva tutustua ja sä vaikutat mahtavalta tyypiltä, mut mulla taitaa kuitenkin nyt olla vielä sellanen vaihe meneillään, etten pysty lähteen mukaan tiiviimpään tapailuun. Ei ollu tarkotus johtaa sua mitenkään harhaan… Mut ei voinu tietää… Pahottelut silti! Toivottavasti tapaat pian jonkun hyvän, mua "valmiimman" tyypin!"

Esim. 3: Naiselle, josta voisit oikeasti pitää kaverina.

"On ollu tosi kiva tutustua suhun ja oot mielenkiintonen tyyppi! Vaikka ollaankin tultu hyvin juttuun, niin mulle on vähän tullu sellanen olo, ettei ehkä parisuhteeks pystytä juttua viemään… Vai millanen fiilis sulla on? Mä oon viihtyny niin hyvin sun seurassa, että jatkaisin mielelläni tutustumista kaveripohjalta, jos se sulle sopii?"

Esim. 4: Naiselle, joka vaikuttaa tosi herkältä. Huono itsetunto tms. Sun pitää myös olla aika varma siitä, ettet törmää tähänkään tyyppiin pian toinen nainen kainalossa! Jos se on vaarana, käytä peruspakkeja.

"Sä oot loistava tyyppi ja on ollu tosi kivaa tutustua suhun! Mut mä oon huomannu, ettei musta vaan kerta kaikkiaan oo mihinkään treffailu/suhdekuvioon. Tää on ihan mun oma ongelma, ei siis liity suhun mitenkään! Tuntuis väärältä sua kohtaan jatkaa treffailua ja uskotella itelleni, et musta on kiinteempäänkin tapailuun. Sä oot mahtava saalis kenelle tahansa miehelle ja toivon sulle kaikkee hyvää, niin miesasioissa kuin muutenkin!"

Esim. 5: Kun olet tavannut jonkun kiinnostavamman.

"Oot mahtava tyyppi ja on ollu ilo tutustua suhun! Mut mä tapasin jonkin aikaa sitten naisen, jonka kans ollaan edetty sellaselle asteelle, että vetäydyn nyt muista deittailukuvioista... Vilpittömät pahottelut, jos tästä aiheutuu sulle pienintäkään mielipahaa. Toivottavasti niin ei päässy käymään! Oikein mukavaa kesän jatkoa!"

Toivottavasti monelle teistä tällasten asioiden sanominen/välittäminen on helpompaa kuin heinän teko, mutta tiedän sellasia miehiä, joille ystävällinen pakkien antaminen tuottaa suuria vaikeuksia. Ei löydy sopivia sanoja ja sitten päätetään olla hiljaa, mikä on pahinta! Loukkaavinta! Ja sitten on niitä välinpitämättömiä kusipäitä, jotka eivät vaan vaivaudu. Niitä kehotan kasvattamaan pari ja kunnioittaan naista. Ihmistä. Yrittäkää olla kostamatta maailmalle sitä, ettei teitä ehkäpä oo halattu tarpeeks. 

Jostain syystä en nyt erityisen ylpee itestäni ole tämän kirjotuksen johdosta… Mutta, jos mun esimerkkien siivittämänä joku saa asiansa sanottua ja säästää näin naisen turhalta päänvaivalta, niin kaikki voittaa. Eikö? Ja voihan se toki miehenkin mieltä painaa, jos haluaisi kertoa miten asiat on, muttei sanoja vaan kertakaikkiaan löydy. Naisen vapauttaminen kauniisti on ystävällinen teko, ja sitä arvostetaan paljon. Ihan senkin takia, että suurin osa meistä on joskus kokenut sen sontamaisen tunteen, kun toisesta ei saa selvyyttä. Anna siis pakit selkeästi, mutta nätisti. Ties vaikka se karma on oikeesti narttu.


Iso hali ihan kaikille!

- Sade

5 kommenttia:

  1. Hmm, perin monisanaisia pakkeja. Miksi pitää olla noin monimutkainen?

    En usko, että monikaan mies onnistuu ottamaan käyttöönsä tuollaisesta arsenaalista yhtäkään kunnollista tapaa kieltäytyä kunniasta.

    Eikö riittäisi vaikka vain sanoa:
    "Minusta tuntuu, ettei meidän tarvitse sopia toisia treffejä."

    Jos treffikumppani kuitenkin miellytti, voi lisätä:
    "Moikataan kun tavataan." Tai jopa: "Pidetään yhteyttä"
    Miltä sitten tuntuukaan, kuinka mielellään haluaakaan tavata, tai kysyä seuraa harrastuksiin, elokuviin etc.

    Monimutkaisin tapaus on ehkä se, että parisuhde ei kiinnosta, mutta muu suhde ehkä kiinnostaisi. Ja niissä tapauksissa ei ehkä ole tarpeeksi kanttia laittaa kokonaan poikki, vaan tilanne jää/jätetään ikään kuin roikkumaan, josko mieli muuttuisi, saisi toisen mielen muuttumaan tai jotain. Niissä tapauksissa saattaisi olla reilumpaa sitten ilmaista suoraan ja kakertelematta, mikä kiinnostaa ja mikä ei. Nimittäin, jos esim. rakasteluhalukkuus jää sanomatta, tuskin sitä myöhemminkään tulee sanotuksi, ja mikä ehkä huonointa, nainen saa päättämättömän kuvan. En silti kehota kertomaan himoistaan ensimmäisten treffien päätteeksi, puhelu tai tekstari riittänevät, mutta jos katsoo tilanteen sopivaksi, mikä ettei. Suoruus on usein hyve, vaikkei aina.

    - poitsu -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän noi kovin monisanaisia ole :) Mun mielestä "Minusta tuntuu, ettei meidän tarvitse sopia toisia treffejä." kuulostaa todella tylyltä. "Moikataan kun tavataan." ei paljoa asiaa pehmennä. "Pidetään yhteyttä" on tavallaan lupaus jatkumosta, mutta jos nainen todella kiinnosti, kannattaa ehdottaa pian seuraavia treffejä!

      Sade

      Poista
  2. Torjumistilanteitahan on lähinnä kaksi,
    1) vastapuolikin olisi torjunut, jossa tapauksessa suoruus ja lyhyys voi olla jopa tervetullutta. Ja kyllä, aina voi silti olla rohkaiseva.

    2) jos vastapuoli sen sijaan olisi kiinnostunut, millainen tahansa torjuminen on tylyä eivätkä käytetyt monet sanat oikein mitenkään viestiä pehmennä.

    Harva haluaa olla tai edes kykenee olemaan pitkäsanainen ja luonteva samaan aikaan. On siis parempi olla lyhytsanaisen luonteva ja rehellinen kuin monisanaisen teennäinen ja puhelias, silloin kun koittaa hetki, jolloin pitää petyttää toinen joka tapauksessa.

    Vielä lopuksi yksi mieleeni tullut (kas kun tulikin mieleeni ...), yleisesti käytetty kieltäydyttäessä tarjouksesta, mutta kohtelias - "Kiitos, mutta ei kiitos."

    VastaaPoista
  3. Hups, edellisen kirjoitti siis

    - poitsu -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä neuvon tossa miten antaa pakit ystävällisesti. Ja halusin käsitellä muitakin torjumistilanteita kuin nuo kaksi. Niitä kun on kuitenkin enemmän, kun aletaan oikein pohtimaan :) Mun mielestä "Kiitos, mutta ei kiitos." on ilkeästi sanottu. En missään nimessä neuvoisi miestä sitä käyttämään.

      Sade

      Poista