maanantai 17. kesäkuuta 2013

Hyvät tavat ja muita perusasioita

Hyvä mies. Tässä mennään niin perusasioihin ettei tämän enempää perusasioita voi enää olla? Joku varmaan miettii, MIKSI? Niin minäkin!!!
Tuntuu pikkusen hassulle alkaa luettelemaan juttuja mitkä pitäisi olla itsestäänselvyyksiä.... Mutta kun tuolla ulkona liikkuu ja kattelee ympärilleen niin kaikille nää perusasiat ei oo tullu mieleen. Jostain syystä. Alla lista. Ei kai näitä tartte aikuisille sen enempää alkaa selittään.

Aloitetaan hyvistä käytöstavoista.

Sano Kiitos ja olehyvä. Käytä seuralaisesi etunimeä tervehtiessä. Tervehdi kaupan kassaa ja bussikuskia.

Katso silmiin kun juttelet. Välttelijät on jotenki niin omituisia. Tuntuu että on jotain salattavaa tai ei vaan kiinnosta jos ei saa katsekontaktia. Hymyile.

Avaa ovet. Ovea voi pitää auki kenelle tahansa samaan aikaan siitä kulkevalle. Ei tartte kuitenkaan alkaa portsarina seisoo jos porukkaa riittää...

Auta rattaat julkisiin kulkuneuvoihin. Anna istumapaikka vanhemmallesi. Älä varaa istumapaikkaa laukullesi. 

Ole ajoissa. Jos haet seuralaista kotoa, älä mene kuitenkaan puolta tuntia etuajassa. Luultavasti seuralaisesi hermostuu jos olet liian aikaisessa. Viimeisellä minuutillä hän vielä katsoo peiliin :)

Älä ihmeessä mene humalassa tai krapulassa treffeille! Jos päätätte humaltua yhdessä, älä juo liikaa.

Tarjoa ekoilla treffeillä edes se kahvi. Älä ala nipottamaan rahasta ja moderneista rooleista. Tarjoa ensimmäinen dinneri.

Saata seuralaisesi. Jos ette mene samaan osoitteeseen katso että hän pääsee taksiin tai muuhun kulkuneuvoon turvalllisesti ennen kun eroatte. Ihan sama koska sinun bussi lähtee.

Pidä mies huoli itsestäsi. Jos et jaksa välittää itsestäsi se kertoo sinusta paljon. Miten voisit olla kiinnostunut toisista?

Käy suihkussa aamuisin.  Pese kasvot. Vaihda sukat ja kalsarit joka päivä. Käytä dödöä.

Pese hampaat ja käytä suuvettä. Syö purkkaa aterian jälkeen. Tarkistuta hampaasi säännöllisesti.

Hoida ihoasi. Myös miehen iho ikääntyy! Et kai halua rupsahtaa ennen aikojasi.

Käy parturissa. Aja parta. Oikeasti, olevinaan seksikäs sänki raapii lähikontaktissa naisen ihoa. Kiihkeän suudelman jälkeen leuka on tulessa, ei yhtään cool. Jos välttämättä haluat pitää reuhkaa trimmaa reunat ja pidä siistinä. Tarkista myös ettei siellä kasva mitään ylimääräistä. 

Käytä puhtaita  ja ehjiä vaatteita. Pyykkää säännöllisesti. Pesetä päällystakki pesulassa. Silitä vaatteesi. Parhaimmillaan ne näyttävät silityksen jäljiltä uusilta. Pellavan kuuluu rypistyä.

Puhtaus on puoli ruokaa myös kodissa. Koskaan ei tiedä kuka tulee kylään.

Nuku puhtaissa lakanoissa. Pese liinavaatteet ja pyyhkeet säännöllisesti. Tuuleta peitto ja tyynyt edes joskus. Miten ällöä on mennä yökylään paikkaan jossa ei tiedä koska lakanat on viimeksi vaihdettu.... Ja pidä sille mahdolliselle yövieraalle puhdasta varapyyhettä!

Pidä kotisi siistinä. Tiskaa tiskit ja pyyhi liesi. Tyhjennä jääkaapista vanhentuneet tuotteet. Vie roskat, myös pahvit ja pullott. Imuroi ja pyyhi pölyt. Lattian voi joskus luututa. Nuhruinen koti ei tee keneenkään vaikutusta. Tahmea keittiö, yök. SIIVOA VESSA!

Lisäisin vielä. Pidä mies se paita päällä muilla julkisilla paikoilla kuin rannalla. Kuppilan terassi on julkinen paikka. Ihan sama millainen pakki sinulla on. Eikä sukkia sandaaleihin!

Helmi

5 kommenttia:

  1. pinnallisuus paistaa joissain kohdissa läpi
    pahasti
    t.mies29w

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista!

    Kyllä, elämme pääasiassa melko pinnallisessa maailmassa varsinkin ensivaikutelman suhteen. Elämä olis niin paljon helpompaa jos näkis ihmisen pään sisään heti ja huomais sen sisäisen kauneuden ennen pintaa.

    Ensivaikutelma syntyy ihmiselle alle minuutissa ja sen voi tehdä vain kerran. Jopa 90 prosenttia ensivaikutelmasta muodostuu ulkoisista asioista, nonverbaalisesta viestinnästä kuten asenteesta, ryhdistä, ilmeistä ja eleistä sekä ulkonäöstä. Loput ensivaikutelmasta tulee siitä miten esittelet itsesi ja aloitat juttelun.

    Hyviä tapoja vaan ei voi korostaa liikaa? Tuntuu että ne jostain syystä on vähän katoava luonnonvara. Naisen voi ensihurmata ihan pienillä huomionosoituksilla. Sitäpaitsi jos sulla on kohteliaat käytöstavat ja huomioit yleensä kanssaihmisiä, onko siitä vaivaa tai onko se jostain pois?
    Itse tykkään tarkkailla ihmisiä tuolla ulkona liikkuessa, voisin kutsua itseäni jonkunlaiseksi ihmiskyttääjäksi ;) Kiinnitän usein huomiota siihen miten henkilöt, varsinkin miehet, elehtivät ja huomioivat toisia. Ja tietenkin katselen ulkonäköä, pukeutumista ja yleistä olemusta. Joku juttu pitää olla miksi lähestyisin tai miksi kiinnostun. Ulkoiset jutut silloin ensimmäisenä ratkaisee.

    Se pinnallisuus. blogini ensirivillä ilmaisin että noi mainitsemani asiat on (mielestäni) perusasioita jotka pitäis olla jokaiselle itsestäänselviä hyviin tapoihin kuuluvia juttuja. Mielestäni itsestään huolehtiminen viestii muille että välität itsestäsi ja olet valmis välittämään muistakin. Jos sua ei pätkän vertaa kiinnosta puhtaat vaatteet ja kammattu tukka, mitä se kertoo? Ei ainakaan anna kovin mairittelevaa tai luotettavaa kuvaa susta? Kotona omissa oloissaan tietty voi olla miten huvittaa....

    Ja siitä kodin siisteydestä. Kuka haluaa elää tai tulla kylään likaiseen kotiin? ...

    Hyviä käytöstapoja ja itsestään huoltapitäviä miehiä arvostava,

    Helmi

    VastaaPoista
  3. - "Tarjoa ekoilla treffeillä edes se kahvi."

    Jotkut naiset ovat niuhoja, eivät missään tapauksessa halua tarjottavan, tai nimenomaan edellyttävät tarjoamista. Tiedä siinä sitten etukäteen kumpaa tapaa katsotaan kierompaan?

    - "Tarkista myös ettei siellä kasva mitään ylimääräistä."
    Puhutaan parrasta ja reuhkasta, mutta missä siellä? En tajunnut. Ö.

    Olisi mielenkiintoista käydä bloggajien kodeissa visiitillä - johonkin satunnaiseen aikaan.

    ----
    - "Lisäisin vielä. Pidä mies se paita päällä muilla julkisilla paikoilla kuin rannalla. Kuppilan terassi on julkinen paikka. Ihan sama millainen pakki sinulla on. Eikä sukkia sandaaleihin!"

    Olen samaa mieltä, ettei lihaksikaskaan mies paidatta ole mikään silmän ilo, vaikken kauhulla katselekaan, vaan eivät kaikki naisetkaan ylennä mieltä lyhyvissä mekoissaan. Sen sijaan tuo sukka-sandaali-asia on tosi hupaisa, mitä väliä sillä muka on?

    Saanen linkata:
    http://uncyclopedia.wikia.com/wiki/Wearing_Sandals_with_Socks

    Ja kaiken huipuksi, aina välillä tai ainakin joskus, sukista sandaaleissa syntyy muotitrendi, ehkä ohikiitävä, mutta kuitenkin.

    Oikeastaan sanoisin samaa paidan ylänapista (ja kyllä, harrastin sitä aika kauan). Jos kaulus ei kiristä, mitä merkitystä on yhdellä ylänapilla?

    Esimerkit ovat sääntöjä, joiden noudattamiseen ei ole mitään järkevää perustetta. Kyse on ainoastaan ihmisten mieliin luodusta ennakkoluulosta, kuvitelmasta, että on vain yksi oikea tapa ja muu on ...vulgääriä tai jotain.

    Mitä pukeutumiseen ja sen tyyliin tulee, mikään pukeutumisetiketti ei takaa tyylikkyyttä. Oikeastaan ihan päinvastoin - tyylikkäät rikkovat koko ajan pukeutumisen sääntöjä, ja toisaalta etiketin mukaiset usein osoittavat suurta tyylittömyyttä.

    Eli jos silmäin iloa etsitään ja haetaan, katsottakoon tapauksittain, eikä suotta pyritä asettumaan tai muitakaan asettamaan typeriin ja tarkoituksettomiin kangistuneisiin kaavoihin. Tärkeintä pukeutumisessa on se, että vaate ajaa asiansa ja itse viihtyy vaatteen sisällä. Vasta toisena tulee se, mitä joku kadulla katselija ehkä ajattelee ja se tulee aika kaukana toisena.

    Treffeillä tulee tietenkin olla tarkkana eikä kovin radikaali vaate tai edes pieni 'sääntörike' välttämättä ole hyvä, siltä varalta, että vastapuoli on suvaitsematon etikettiniuho ;-) mutta en kehottaisi toisaalta pukeutumaan persoonasta poikkeavastikaan. Jos tapasi pukeutua on joku, voi tietysti miettiä onko mahdollista muuttaa ja muuttua, parantaa mahdollisuuksiaan, menettämättä persoonallisuuttaan. Toisille vaate on tärkeä osa persoonaa, kaikille ei ole.

    - poitsu -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Poitsu valaisevasta sandaali-linkistä :D
      Kukin voi mun puolesta käyttää sandaaleja sukilla tai ilman, ihan miten vaan parhaaks näkee, mutta naiset ei yleensä lämpiä niille sukille. Ihan vinkkinä vaan. Muoti-ilmiöt voi olla mitä millonkin, se ei tarkota että joku asia olis hienoa tai tyylikästä. Legginssit oli muotia pari vuotta sitte.... Niin, ja se nyt vaan on kohteliasta pitää vaatteet päällä yleisellä paikalla.

      Kuten tossa vinkkejä vaateostoksille -bloggauksessa, http://miehelle.blogspot.fi/2013/07/hyvan-nakoinen-mies-vinkkeja.html sanon, jokaisella saa mielellään olla oma tyyli ja jokainen saa käyttää sellasia vaatteita missä parhaiten viihtyy ja mitkä parhaiten kuvastaa omaa persoonallisuutta. Toiset seuraa muotia ja trendejä enemmän ku toiset. Tärkeetä on että tunnet olosi hyväksi ja itsevarmaksi omissa vaatteissasi. Pääasia on myös että vaatteet on puhtaat ja siistit. Kanssaihminen voi omassa päässään tehdä johtopäätökset ja arviot mitä mieltä kenenki pukeutumisesta on. Sekin on toisille tärkeempää ku toisille.
      Ensimmäinen mitä ihmisestä, kirjaimellisesti, näkee on vaatteet ja ulkonäkö. Sen perusteella tehdään eka arvio jos ei oo muuta pohjaa. Ei sitä faktaa kukaan miksikään voi muuttaa. Ensivaikutelman voi kyllä muuttaa.

      Tosta kahvin tarjoomisesta ollaan saatu monta palautetta. Ehkäpä täytyy kirjottaa siitä ihan oma bloggaus kun se tuntuu olevan niin haastavaa. Jatka kuitenki siihen asti sen kahvin tarjoomista!

      Helmi

      Poista
    2. Ainiin! Lisäisin vielä :) Kodin perussiistinä pitäminen ei kai oo vaikeeta ja pitäis olla aikuiselle aika itsestäänselvää? Niinku vessan puhtaus ja suurimmat piaskat pois lattialta... Terve ihminen oikeesti vaihtaa lakanat. Jos tavaroita on vähän hujanhajan, sehän vaan kertoo että ihmisellä on elämä.

      Helmi

      Poista