maanantai 29. heinäkuuta 2013

Hyvännäköinen mies - vinkkejä vaateostoksille

Tämä bloggaus liittyy ulkonäköön. Siis Todella pinnallisuutta täynnä.

Ensimmäinen ohje. Pidä itsestäsi huolta! Kanna itsesi ylpeästi. Se on hyvä alku, itsevarma mies on hyvännäköinen. Kylmä, pinnallinen, fakta, jota kukaan miehistä ei välittäis kuulla ja useimmat naiset ei millään miehille haluais tunnustaa on, että kyllä vaan ulkonäöllä on väliä. Ei tullu yllätyksenä. Sillon ku Katellaan ulkona ihmisiä ilman että tunnetaan. Eipä sille mitään voi että ensimmäisenä ihmisestä näkee vaan kuoren ja ensimielikuva perustetaan siihen. Ei oo muuta mihin tarttua! (paitsi jos tutustuu netin kautta tietty)

Se nyt vaan on niin että salskee salilla käyvä mies yleensä kääntää enemmän päitä ku joku harmaa tiiliseinään sulautuva raukka tai suruunsa ylisyöny muodoton jättiläinen. Naiset yhtälailla tykkää katella hyvännäkösiä miehiä ku miehet kauniita naisia! Sitte ku on tullu mahdollisuus katsoa ja nähdä pintaa syvemmälle, muut asiat ku ulkonäkö alkaa painaa melko paljon. Keskiverto naiselle. Aina on naisia (ja todellakin miehiä) jotka ei nää muuta ku ulkonäön eikä siinä paljon sisäinen kauneus ja hyvät arvot auta. Mut se nainen ei varmaan oo sua varten?

Mitä hiustyyliin tulee, niitä on monia ja siinäkin muoti muuttuu... Oikeesti. Ei oo pakko leikkuuttaa samaa millin sänkeä vuodesta toiseen. Jos kuitenki leikkaat, pidä se millin sänkenä! Kauheinta mitä tiedän on tasapitkä kahden sentin siili, joka sojottaa joka ilmansuuntaan ja näyttää keilapallolta päässä. Voi kysyä siltä parturilta vinkkiä tän päivän trendeistä! Ja jos se ei osaa auttaa, vaihda parturia. Vaikka olisit käyny samalla jo kymmenettä vuotta. Jos sulla päälaki kovaa vauhtia paljastuu, suotavaa on kyllä pitää koko kaljua. Se tukka ei sinne päälakeen ala kasvaa tahdonvoimalla vaikka kuinka ajattelisit. Pitkä tukka on ihan ok. Paitsi mitään hiirenhäntää ei kannata vaalia. Ja keski-ikänen mies on useimmiten menny sen ponnari-iän ohi... Pidä siis ajanmukaista kampausta joka sopii tyyliisi.

Timmeimpien vatsalihasten hankinta on vähän pitempi projekti ja se on ihan jokaisen oma asia haluaako alkaa lihasmassan kasvatuskuurille tai laihduttaan. Ole kuitenkin onnellinen omasta itsestäsi, se näkyy.
Nopeemmin omaa pinnallista markkina-arvoa saa nostettua käymällä vähän shoppailemassa! Joo, mieskin voi kyllä käydä vaatekaupassa useemmin ku kerran vuodessa ja kun ei oo enää yksiäkään ehjiä sukkia. Tässä muutamia vinkkejä joilla pääsee alkuun. Lue nämä , Saa käyttää!

Oikeastaan ihan sama minkä tyylisiä vaatteita tykkäät pitää. Jos haluut olla erikoinen ja persoonallinen, oo rohkeasti. Käytä pelkkiä merkkivaatteita jos se on sun juttus. Voit ihan hyvin olla myös kirpputorien kuningas tai rokkikukko niitteinesi. Kullakin saa mielellään olla omalaisensa tyyli. Pääasia että vaatteesi ovat puhtaat ja hyvin istuvat.

Pukeudu tilanteen mukaan. Aina ei tartte olla verkkareissa ja T-paidassa. Jos olet menossa juhliin, kunnioita juhlan järjestäjää pukeutumalla asianmukaisesti. Tutustu pukeutumisetikettiin tai kysy siitä vaatemyyjältä. Kun menet treffeille, kunnioita daamiasi pukeutumalla siististi. Huoliteltu ulkonäkö, tyylistä riippumatta, antaa luotettavan kuvan ja auttaa vakuuttamaan osana kokonaisvaltaista viestintää.

Ennen kun menet kauppaan huomioi että siellä kaupassa on muitakin. Myös muut sovittelevat mahdollisesti samoja vaatteita sun jälkeen jos ne ei sulle käy. Älä siis mene suoraan urheilusuorituksesta vaateostoksille. Pikkusen ikävää kokeilla jonkun ensin sovittamaa hiestä märkää paitaa. Tai Housuja! Älä myöskään lähde vaateostoksille kiireisenä tai viimeisellä minuutilla. Kiireestä ei aiheudu muuta kuin pahaa mieltä ja virheostoksia. Keskity.

Osta vartalotyypillesi  sopivia vaatteita. Älä osta liian isoja tai liian pieniä vaatteita. Koko 52 on yleinen miesten koko mutta kaikki ei oo sitä. Eikä kokoa 48. Jos olit viis vuotta sitten et ole välttämättä enää. Jos olet hoikka käytä tarpeeksi kapeita leikkausia. Jos olet isokokoinen valitse mahdollisimman eduksi oleva leikkaus. Leveyttä ei kannata korostaa muodottomilla vaatteilla.  Myöskään hoikkuutta ei kannata korostaa liian isoilla vaatteilla.

Jos vaate ei ole hyvä suoraan, korjauta se! Pidä huoli että hihat ja lahkeet on oikean mittaset, liian pitkät hihat antavat vaikutelman liian isosta vaatteesta. Useimmat vaateliikkeet tarjoavat ompelimopalveluja. Jos eivät, hanki hyvän räätälin yhteystiedot. Joka kylästä löytyy ompelija. 
Pyydä myyjältä apua jos et tiedä. Suosi liikkeitä joissa saa palvelua. Ammattitaitoisen myyjän pitää myös pystyä sanomaan ei jos joku ei sovi. Hyvä myyjä löytää vaihtoehdon. Pelkkä myyntitykin halu Myydä ei tarkoita että olisi hyvä myyjä. Huomioi myös että joku merkki vaatteessa ei tee siitä automaattisesti hyvännäköistä tai sopivaa.

Hanki laadukas perusvaatetus ajattomammista vaatteista ja hyvistä materiaaleista.  Perusvaatteisiin kuuluu hyvin istuvat farkut, chinot, suorat housut, värillisiä kauluspaitoja, T-paitoja, hyvin istuvia neuleita ja monikäyttöinen bleiseri. Ainakin. Jos käytät pukua työssä, hanki tarpeeksi monta ja ainakin yksi mihin saa useammat housut. Juhlapuku ja työpuku ei ole sama vaate!
Jokaisella miehellä on oltava hyvin istuva puku sekä valkoinen juhlapaita. Jos sinulla on vain yksi puku, se on tumma. Tarkista säännöllisesti että puku on sopiva, ettei ennen juhapäivää tule yllätyksenä jos se on kutistunut kaapissa. Pidä huoli että valkoinen paita on valkoinen. Pese se joka käyttökerran jälkeen ettei se kellastu.

Suosi perusvärejä. Valkoinen, musta, harmaa, sininen ja punainen toimii aina. Myös vihreä, oranssi, keltainen ja violetti ovat värejä. Uudista perusvaatetustasi sesongin mukaan korostusväreillä ja eri kuoseilla. Paita on helppo uusia, samaten kaulaliina ja pipo. Käytä värikästä taskuliinaa. Beige ei ole väri (sen sais mun puolesta kieltää kokonaan). Älä ainakaan käytä beigeä "haalaria"!

Myös mies saa käyttää asusteita. Korut, rannekkeet, kellot, kaulahuivit ja hatut on hyviä. Paitsi lippistä käytetään vaan urheillessa. Panosta hyviin kenkiin. Puvun lisäksi joka miehellä on ainakin mustat ohutpohjaiset juhlakengät ja niihin sopiva vyö. Laukun käyttö ei ole homoa, se on käytännöllistä. Kaikkea ei tartte änkeä taskuihin.

Koska tämä ei ole muotiblogi, ja ohjeissa olisi helppo mennä pieniinkin yksityiskohtiin, pysyin suosiolla suurissa suuntaviivoissa. Jos joku haluaa yksityiskohtaisempaa apua ja vinkkejä, autan mielelläni. Viestejä voi laittaa blogin meiliin.

Hauskoja shoppailuhetkiä,

Helmi

6 kommenttia:

  1. *Kauheinta mitä tiedän on tasapitkä kahden sentin siili, joka sojottaa joka ilmansuuntaan*

    eli ~90% miesten kampauksista, joita miesmallit ja elokuvatähdetkin käyttää. Tuo oli oikeasti KAUHEIN esimerkki minkä pystyit ajattelemaan?

    eikö ykskää näist http://www.dailyharbor.com/cut-16-hairstyles-women-hate/

    VastaaPoista
  2. Kiitos linkistä :) oon kyllä edelleen sitä mieltä että se pallonmuotonen nörttisiili on kauheinta mitä tiedän. Seksikäs sänki on ihan eri asia! En tossa viittiny alkaa kaikkia huonoja esimerkkejä erikseen luetteleen, niitähän riittää, mutta kaikenlaiset kaljunpeittoyritykset on turhia eikä hiirenhäntäponnarit sytytä. Sanomattakin varmaan oli selvää että tukka, mikä tahansa, pidetään puhtaana?!

    Edelleen suosittelen käymään ammattitaitosella parturilla, joka osaa antaa hyviä vinkkejä ja leikkaa sen tukan hyvään sun päähän sopivaan muotoon.

    Henkilökohtaisesti en välttämättä innostu liian turhamaisesta miehestä joka kuluttaa liian kauan peilin edessä (kauemmin ku minä ;) )

    VastaaPoista
  3. Toivottavasti tässä blogissa ei käy niin kuin niin monessa muussa että alkuinnostuksen jälkeen postaukset loppuvat :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei käy niin tässä blogissa! :) Ihan kohta uutta postausta pukkaa, tuu pian kattoon!

      Sade

      Poista
  4. Kaikilla on vatsalihakset. Josko ne näkyvät tai ei riippuu vain ihossa ja ihon alla olevan rasvakerroksen paksuudesta.

    Hatha nauli - vatsalihakset löytyvät, vaikka sixpack jääkin vähän piiloon.
    http://www.youtube.com/watch?v=PcvYky7p5iE


    "Eipä sille mitään voi että ensimmäisenä ihmisestä näkee vaan kuoren ja ensimielikuva perustetaan siihen."

    Tuohon sanoisin, että ensivaikutelma on melkein aina väärä, useammin väärä kuin oikea, mutta riippuu aina myös siitä, kuinka pitkälle meneviä johtopäätöksiä tehdään - usein tehdään liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä ja siksi ensivaikutelma vääristyy.

    - poitsu -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Must tuntuu et sä oot vaa läski.

      -Jonne 17v ( Pannut enemmän kuin sä ikinä tuut panemaan.

      Poista