sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Joulu! Mitä Naiselle joululahjaksi?

Ihanaa! Joulu on lähellä! Kyllä, nyt on vihoviimeinen ajankohta alkaa harkita lahjan ostoa sille Kaikkein Tärkeimmälle, Naisellesi! Ehkä tää aiheuttaa stressiä, siispä toivottavasti seuraavista vinkeistä on apua.

Ensinnäkin, älä lähde jouluostoksille kiireessä! Hyvin mietitty on puoliksi tehty, mieti siis etukäteen mitä aiot suunnilleen hankkia ja mistä. Äläkä jätä ostoksia viime tinkaan! Jouluaattona ei enää osteta lahjoja. 

Lahjan laatu tietenkin riippuu suhteen kestosta ja syvällisyydestä. On eri asia antaa lahja tyttöystävälle tai vaimolle kuin äskettäin tavatulle henkilölle, joka kuitenkin merkitsee jotain. Lahjalla viestit myös paljon kiinnostuksesi tasosta. Se, kuinka paljon olet miettinyt ja nähnyt vaivaa lahjan eteen, kertoo naiselle kuinka paljon välität. Voi kyllä, me kuule tulkitaan ja ajatellaan ihan niin pitkälle!
Sen lisäksi että sun pitää miettiä suhteenne laatua omasta ja naisesi näkökulmasta, sun pitää vähän miettiä minkä luontoinen nainen sulla on. Millaisista asioista hän on kiinnostunut, mitä arvostaa, mitä harrastaa, mitä yleensä pukee päälleen, millaisia koruja käyttää... Ennen kun lähdet ostoksille, katsele naistasi vielä kerran silmät vähän enemmän auki!

Korut. Mieti minkätyylisiä koruja nainen käyttää. Kultaisia vai hopeisia? Niitä kun ei moni halua sekoittaa keskenään. Jos nainen ei käytä koruja, voi hän silti sellaisesta ilahtua. Varminta on hankkia kaulakoru, se häiritsee vähemmän kuin esim. korukello. Jos et ole varma, kysy koruliikkeessä neuvoa. Helmet sopii mummoille. Ja niille ketkä käyttää pelkästään Burberrya.
Sormus lasketaan kyseenalaiseen kategoriaan. Jos ette ole kihloissa, mieti miten sormuslahja tulkitaan ja miten haluat sen tulkittavan. Kihlat jouluna on romanttista! Jos et halua kihloihin, etkä väärinkäsityksiä, älä anna sormusta. Ellei jotain design-sormusta ole sulta vartavasten toivottu.

Alusvaatteet. Kaikki naiset käyttää niitä! Tarkoittavat myös, että haluat nähdä hänet ilman niitä. Mieti sopiiko se teidän tilanteeseenne. Tyttöystävä voi ilahtua! Mutta tässä, jos jossakin, kokoasiat on oltava hanskassa. Tärkeää! Ennen kun menet alusvaateostoksille, tarkista naisesi koko rintsikoiden ja alushousujen pesulapusta! Ota myös selville minkätyyppisiä alusvaatteita hän yleensä käyttää. Jos haluat antaa hyvän lahjan, joka parhaassa tapauksessa sopii kerralla, käsillä näyttäminen ei riitä myyjälle! Liikkeessä varmista myös, että vaihto onnistuu jos niin ikävästi käy, että koko on väärä.

Yöasut. Vähän turvallisempi vaihtoehto kuin alusvaate, siis kategoriassa ehkäpä kyllä. Satiiniset hepenet ja seksikkäät pikkuasut on ok, kunhan koko on oikein. Älä anna naisellesi puuvillapaitulia tai pyjamaa, ellei sitä ole vartavasten toivottu. Fleece-aamutakki kuuluu epäseksikkääseen EI-kategoriaan.
Vaatteiden osto on hankalaa, jos nainen ei ole itse kokeillut. Ei hyvä idea, jos et ole todella hyvin perillä hänen tyylistään, ja siitä millaisista väreistä ja materiaaleista hän pitää.

Keittiövälineet ja kodinkoneet ovat tervetulleita lahjoja henkilölle, joka rakastaa ruuanlaittoa ja leivontaa! Siis Todellakin Rakastaa ruuanlaittoa! Silloinkin pitää panostaa laatuun, ja johonkin jota ei vielä ole. Jos sitä intohimoista ruuanlaittoharrastusta ei ole, emme suosittele kattiloita tai paistinpannuja! Tästäkin voi joku herkempi vetää sellaisen johtopäätöksen, ettet ole tyytyväinen naisesi panostukseen keittiössä. Älä missään nimessä anna imuria tai muita siivousvälineitä, leipäkonetta, vohvelirautaa, silitysrautaa...

Herkkulahjat kuuluvat taas kyseenalaiseen ehkä-kategoriaan. Laadukkaat erikoiset herkut, joita ei joka päivä tule nautittua on hyvä idea. Esimerkiksi juustolautanen, tapakset tai laadukas suklaa käy. Tarkista etukäteen, ettei nainen ole allerginen tuotteille. Varmista myös että hän pitää vahvoista mauista. Jos naisesi ei pidä suklaasta, älä osta konvehteja! Tavallista konvehtirasiaa en kyllä suosittele ostamaan kenellekään lahjaksi.

Kirjallisuus. Mikä on naisesi suosikkikirjailija? Hanki uusin teos, jos hän ei sitä ole vielä lukenut. Harrastuksiin liittyvä kirjallisuus on hyvä ja isot valokuvakirjat toimii. Hanki matkaopas, jos suunnittelette yhteistä matkaa! Kokkikirja sopii taas intohimoiselle ruuanlaittajalle. Kirjalahja ei kuitenkaan saa antaa vihjeitä siitä, miten nainen voisi kohentaa itseään. Esim. ei laihdutuskirjaa, vaikka nainen olisikin valittanut kiloistaan. Tai tyyliopasta, vaikka naisella omien sanojensa mukaan "Ei koskaan oo mitään päälle laitettavaa!".

Hemmottelu ja spa-hoidot. Nainen haluaa hemmotella itseään silloin tällöin kyllä, esimerkiksi hieronta- ja rentoutushoidot käyvät laatuun. Kosmetologi- ja kampaajapalveluita emme suosittele annettavaksi, ellei niitä ole erikseen toivottu! Nainen voi tämänkin tulkita erinäisin tavoin, joka ei ole suotavaa. Monipuolisia hemmottelupalveluita tarjoavan salongin lahjakortti on hyvä idea, jos et ole varma.

Kosmetiikka. Jos tiedät hänen lempituoksunsa, hajuvesi on hyvä idea. Muuten kosmetiikkaa ei kannata ostaa, jollei nainen ole itse etukäteen selvästi kertonu haluavansa jonkin määrätyn tuotteen. Älä missään nimessä mene ostamaan mitään anti-age-tuotteita! Tiedät kyllä miksi. Ja vaikka naisesi valittaa, että ripsari on loppu, sä et voi vaan mennä ostamaan jotain ripsaria. Me ollaan tarkkoja ripsareistamme.

Elämyslahjat. Jos naisesi on kiinnostunut kulttuurista, anna hänelle teatteri- tai oopperaelämys. Voit ostaa liput etukäteen, jos tiedät hänen aikataulunsa, muussa tapauksessa avoin lippu kahdelle on varmempi vaihtoehto. Sanomattakin on selvää, että sinä menet hänen kanssaan! Liput naisen suosikkiartistin keikalle tai muuhun tapahtumaan ovat myös oiva lahja.
Jos naisesi pitää uusien harrastusten kokeilemisesta tai rohkeammasta menosta, monista paikoista saa erityisiä elämyslahjakortteja esim. kuumailmapallolennolle, koskimelontaa tai joogaa kokeilemaan tai vaikka seikkailupuistoon. Näissäkin on itsestäänselvää, että olet mukana kokeilemassa!

Perheellisille. Niille, jotka on olleet yhdessä pitkään ja parhaassa tapauksessa lapsosiakin on jo siunaantunut, taidamme suositella yhteistä aikuisten aikaa kahden kesken! Hommaa lastenvahti ja vie Rakkaimpasi pois arjen keskeltä. Hemmottele hyvällä ruualla ja rentouttavilla yöunilla. Lasten luo on ihanaa palata oman ajan jälkeen virkistäytyneenä!
Yhteinen hemmottelu- ja rentoutumisviikonloppu sopii tietenkin kenelle tahansa pariskunnalle. Ihan uudelle tuttavuudelle ei ehkä suositeltava lahja kuitenkaan.

Sitten päästään näihin helppoihin lahjoihin, joita ei pahemmin tarvitse miettiä, mutta ei niillä kyllä mitään Wau-reaktioitakaan saavuteta. Mieti siis kaksi kertaa, ja sitten vielä kerran ennen kun turvaudut seuraaviin.

Lahjakortti. Jos päädyt lahjakorttiin, pidä ainakin huoli siitä että se on liikkeeseen, jossa naisesi käy yleensä ostoksilla. Ja josta löytyy hänen mielimerkkejään. Sanomattakin on kai selvää, että marketketjujen lahjakortit on ehdoton EI!

Kukat. Hyasintti on allergikon painajainen! Sen voimakas tuoksu voi häritä ei-allergikkoakin. Älä siis vie anoppilaankaan. Tuoksuton joulukukka on ok. Kaunis asetelma toimii!

Vielä viimeiseksi. Kuuntele naisesi vinkkejä, ihan varmasti hän jotenkin jossain vaiheessa ilmaisee mitä olisi ehkä toivelistalla. Käykää ikkunaostoksilla yhdessä vielä ennen joulua. Ja ihan rohkeasti voit kysyä! Jos näillä vinkeillä ei pääse eteenpäin, voi olla että kannattaa vielä tutustua naiseesi vähän enemmän ennen lahjan antamista.

Haaste! Voi olla vaikea keksiä jotain konkreettista tavaraa. Yleensä aikuisella naisella on jo kaikkea mitä peruselämässä tarvitsee. Tämä on erityisesti Teille, joilla on itsellä rohkeutta avata sydäntään ja antaa pala itsestään. Kirjoita runo! Jokainen on runoniekka, vaikka tietämättään kun kuuntelee itseään ja keskittyy! Jos olet musikaalinen, sävellä laulu. Jos osaat maalata tai piirtää, anna lahjaksi taideteos. Useimmat naiset osaavat arvostaa jotain itse tehtyä.
Pidä mielessä mikä on tärkeintä. Mikään tavara tai raha ei korvaa yhteistä aikaa ja rakkautta!

Ihanaa joulunaikaa toivottavat rakkaudella,

Helmi ja Sade

4 kommenttia:

  1. Jos sitten toivoo, että se tyttö tai naisystävä alkaisi laittaa parempaa ruokaa tai ihan oikeasti siivota paremmin tai säännöllisemmin tai sitten vaikkapa karistaisi pysyvästi ne mahdollisesti kertyneet "pari" liikakiloa, niin milloin tästä on sitten sopiva aika hänelle ilmoittaa? Onko se kenties vuoden vaihteen tienoilla alkavalle vuodelle "lupauksia" tehtäessä vai joskus keväällä? Vai kenties hänen syntymäpäivänsä aikoihin sitten, vuodenajasta riippumatta?

    Ainakin minun on nimittäin vaikea nuoren aikuisen miehen näkökantilta ymmärtää miten joku nainen voi pahastua lainkaan miehen ostaessa hänelle vaikkapa wokkipannun lahjaksi varsinkin tämä ei omista sellaista jo ennakkoon? Tai sitten niinkin tarpeellisesta, ainakin kauluspaitoja käyttävälle herrasmiehelle, kodinkoneesta kuin silitysrauta? Käyttötarvikkeita kumpikin joista oikeanlaisella käytöllä on iloa vuosiksi. Ja ruoanlaittohan voi sitäpaitsi olla sitä yhteistäkin tekemistä, eikö?

    Me miehet emme koskaan voi ymmärtää naisen tuntemuksia siitä tai tästä asiasta. Niinpä niiden pohtiminen on jo lähtökohtaisesti ajanhukkaa. Itse koitankin juuri lahjoja sukupuolesta riippumatta hankkiessa kiinnittää huomiota tuohon tarpeellisuuteen tai käytännöllisyyteen. Bloginpitäjät ehkä näkevät tässä punaista, mutta eräälle entiselle tyttöystävälleni ostinkin lahjaksi sykemittarin sillä hänellä oli juuri vaikeuksia liikuntaharrastuntensa säännöllisenä säilyttämisessä ja arvelinkin että tuo laite, joka ei ollut suinkaan sitä halvinta mallia, voisi häntä siinä auttaa ihan oikeasti ja jopa vuosien ajan sen sijaan että olisin "ulkoistanut" sen lopullisen päätöksen hänelle hankkimalla vaikkapa sen lahjakortin jonnekin kauneushoitolaan. Näkökantani edusti tuossa siis mitä puhtainta järkeä ja hyötyä sekä mitä vilpittömintä toivoa sille että toinen onnistuu niissä tavoitteissaan mitä itselleen asettaa tai ainakin jaksaa sitten viikosta toiseen pikkuisen helpommalla.

    Minä siis kehotankin ajattelemaan järjellä ja panostamaan hyödyllisyyteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Järki ja hyödyllisyys kunniaan! Jos ostat lahjaa äidillesi. Teidän miesten kannattais Vähän alkaa miettiin ja edes yrittää ymmärtää "naisen tuntoja siinä tai tässä asiassa"! Ajan hukkaa?!

      Missään tilanteessa, minään vuodenaikana ei oo sopivaa alkaa kommentoimaan naisen kiloja tai rintojen kokoa. Sehän on sama kun sulle alettais kommentoimaan sun mieskunnosta! Ainoa tapa vaikuttaa toisen kiloihin ja jaksamiseen, on alottaa urheiluharrastus yhdessä. Sykemittari on hyvä lahja ainoastaan siinä tapauksessa, että nainen harrastaa aktiivisesti liikuntaa tai on sitä toivonut. Yllätyksenä ei toimi missään nimessä.

      Nainen ei oo sun piika! Jos toinen ei osaa huushollihommia niin kun haluaisit, niin voit ystävällisesti ehdotella, et millon siivottais... Voit ehdottaa uusia ruokalajeja, jos naisen kokkailut ei kelpaa. Tai sit voit tehdä safkas ihan ite. Ja kyllä! Ruuanlaitto yhdessä voi olla oikein kivaa! Ja jos nainen tosiaan on innostunut ruuanlaitosta, niin kuten sanottiin, saa lahja liittyä kokkaukseen, eli esim, wokkipannu on ok.
      Silitysrautaa ei voi suositella. Joku tosi käytännön ihminen voi toki ilahtua, mut ei suositeltava... Nainen ei ehkä käytä niin paljoa niitä kauluspaitoja kuin "kauluspaitaherrasmies".. joo nainenkin tarvii silitysrautaa.. niin se tarvii vessaharjankin, mut et sä sitäkään ostaa voi.

      Jos nyt kuitenkin haluat panostaa johonkin hyödylliseen, hyvä on. Mutta sen lisäksi kannattaa harkita jotain vähemmän "hyödyllistä". Monempi paketti, enempi ilo! :)

      Epäkäytännöllisien lahjojen puolesta,

      Helmi ja Sade

      Poista
  2. Hyvinpä on ensimmäinen kommentoija tuota lahjarumbaa kärjistänyt :) Ja mikäli tuo blogiemäntien vastakommentti on loppulauseestaan oikein tulkittavissa niin ihan samaa mieltähän hekin ovat: "Monempi paketti, enempi ilo! :)". Mutta lisäselvyyttä haluaisin tuohon kohtaan missä todetaan, että: "Ainoa tapa vaikuttaa toisen kiloihin ja jaksamiseen, on alottaa urheiluharrastus yhdessä." Mä kun käyn ainakin viisi kertaa viikossa treenaan fudista omalla höntsäsakilla joka koostuu täysin miehistä ja näin pelikin on sitten kovempaa kuin mitä sekajoukkuehassutteluis. Pitääkö mun siis oikeesti joulun jälkeen revetä tosta vielä likkakaverin seuraksi salillekin et voisin sitten esittää toivetta et toi alkais vähän liikkuun säännöllisemmin? Onko salikortti muka ääripahasti tehty?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipä hei Herra jalkapalloilija! Kiitos kommentistasi :) ...oikein hyvän pointin kyllä toit esiin. Ihan ymmärrettävää, jos ite käyt viis kertaa viikossa fudistreeneissä, ei välttämättä riitä aikaa tai intoa enää lähteä tyttöystävän kans harrastamaan... Kaikkee ei tietenkään pidä tehdä yhdessä, ja parisuhteessa on terveellistä olla omia harrastuksia ihan omissa ympyröissä!
      En siis tarkoita että tyttöystävä pitäisi sinne salille kädestä pitäen viedä, mutta treenien lisäksi voit varmaan kävelylenkkiä ehdottaa sillon tällön, jos nainen ei oma-aloitteisesti viitsi lähteä.

      Vastaan nyt ihan omasta näkökulmasta. Jos seurustelukumppanini on tosi liikunnallinen, ja ravaa treeneissä ja salilla joka ilta, itelläki kynnys lähteä liikunnan pariin laskee. Toisaalta liikunta antaa energiaa ja on kiva tehdä muutaki yhdessä ku katella telkkaria ;)

      ....siinä tapauksessa että nainen on oivaltanut että liikkuminen on kivaa, salikortti voi olla hyvä lahja. Vaikka synttäreiksi sen kausikortin vois avata tai ladata lisää jumppakertoja. Kuten sykemittariakaan, en suosittelisi kyllä salikorttia ihan yllätyksenä antamaan! Niin, koska me olemme yksilöitä, toisille sopii salilla raataminen ja jollekin muulle ryhmäliikunta. Naiset usein tykkää enempi vähän sosiaalisemmasta liikunnasta....

      Ehkäpä jutun juoni on siinä, että henkilön itse on oivallettava että liikunta on kivaa! Kaikkien ei tartte elämäntyökseen salilla ravata, mun mielestä, mut kenelle tahansa liikkuminen ja terveelliset elämäntavat on vaan hyväksi!

      Uuden vuoden lupauksia miettien,

      Helmi

      Poista